Annonce
Svendborg

Auktionshus åbner igen: - Vi kan gøre det nu og se os selv i øjnene

Tingene har hobet sig op hos Svendborg Auktionerne, som nu åbner efter fire måneders corona-nedlukning. Indehaver Martin Birger Nielsen fortryder dog ikke, at han lagde hammeren fra sig, umiddelbart inden statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede store dele af landet ned.
På grund af corona-pandemien har hammeren i Svendborg Auktionerne ikke været i brug siden 7. marts, men nu åbner auktionshuset igen.
Annonce

Tved: En trepersoners sofa samt en lænestol med skammel til en samlet pris af 1900 kroner plus salær.

Det er det sidste hammerslag, da der var auktion hos Svendborg Auktionerne 7. marts - og hammeren har ikke været i brug siden.

- Her er fyldt op med varer, det må vi erkende, siger indehaver Martin Birger Nielsen, da vi er på besøg i auktionshuset i Tved mandag formiddag.

Vi er her, fordi auktionshuset så småt er klar til at åbne igen.

- Vi lukkede, nogle dage før statsministeren (Mette Frederiksen (S), red.) lukkede landet ned, siger Martin Birger Nielsen med adresse til det efterhånden berømte pressemøde 11. marts.

- Vi var ikke tvunget til at lukke ned, men vi kunne se, hvor det bar hen, og vi turde hverken tage ansvaret på kundernes eller de ansattes vegne, siger Martin Birger Nielsen.

Annonce

Pladsmangel

Der er to årsager til, at Martin Birger Nielsen har valgt at svinge hammeren igen.

Den ene er, at huset godt nok har været lukket, ligesom et par af medarbejderne har været sendt hjem, men at der stadig har været aktiviteter.

Auktionerne

Svendborg Auktionerne har holdt lukket siden en auktion 7. marts, men har besluttet at holde auktioner igen.

Da varerne har hobet sig op, og da det er ambitionen at undgå, at der kommer mere end 200 gæster, vil der blive holdt fire auktioner.

De bliver holdt på følgende datoer:

Lørdag 15. august: Moderne design, kunst, stentøj, keramik, glaskunst, lamper og andet.

Tirsdag 18. august: Antikviteter, porcelæn, gamle glas, guld, sølv, armbåndsure, ægte tæpper med mere.

Torsdag 20. august: Indbomøbler, lamper, spejle, tæpper og andet.

Lørdag 22. august: Indbosmåting og gammelt legetøj.

Der er gennemsyn i uge 33.

- Vi har vurderet ting over Facetime og har hentet dem ved folks kantsten, og desuden har kunderne haft mulighed for selv at sætte deres genstande ind på vores fjernlager, hvor vi af hensyn til smitterisikoen har ventet nogle dage med at håndtere dem, siger han.


Vi var ikke tvunget til at lukke ned, men vi kunne se, hvor det bar hen, og vi turde hverken tage ansvaret på kundernes eller de ansattes vegne.

Martin Birger Nielsen, indehaver af Svendborg Auktionerne


Selv om varetilstrømningen har været mindre end under normale forhold, så ændrer det ikke på, at der kommer sager ind, uden at noget ryger ud igen. Hvilket er en klassisk opskrift på forstoppelse.

Svendborg Auktionerne har fire auktioner på bedding. Foto: Hans-Henrik Dyssel

- Vi har snart ikke plads til flere varer, og desuden kan vi se, at folk åbner rundt omkring. Butikkerne har fået eksempel gjort det for længe siden, og derfor kan vi også gøre det nu og stadig se os selv i øjnene, siger Martin Birger Nielsen.

Annonce

Fire auktioner i rap

Ikke alt er dog ved det gamle for dem, der dukker op 15. august til den første auktion efter coronanedlukningen.

For eksempel vil der være standere med håndsprit alle vegne, ligesom skiltning vil vise, hvor man kan sidde og samtidig overholde afstandskravet på mindst en meter, oplyser Martin Birger Nielsen.

Og nok så vigtigt er, at mens der normalt er en enkelt auktion om måneden, så vil der nu blive holdt fire på blot en uge.

Svendborg Auktionerne har ikke haft auktioner siden marts, men åbner nu igen op for bud. Foto: Hans-Henrik Dyssel

- Vi har valgt at splitte dem op, så vi kun har moderne design under hammeren ved den første auktion. Dermed er det kun dem, der er interesseret i design, der dukker op, og så undgår vi, at der kommer alt for mange, siger Martin Birger Nielsen, der oplyser, at der kun må være 200 i bygningen ad gangen.

Derfor har han en opfordring.

- Hvis man for eksempel har tænkt sig at byde på en stol, så behøver man ikke komme med hele familien, og man kan også byde på nettet. Det er mærkeligt at sige sådan, men vi er nødt til at opfordre til, at der ikke kommer for mange, siger Martin Birger Nielsen, som glæder sig til at komme i gang igen.

Men han har det fint med beslutningen, han tog efter auktionen 7. marts.

- Jeg har ikke fortrudt. Jeg synes, det var det rigtige at gøre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce