Annonce
Debat

At påpege mandattyveri er at gå efter bolden

Arkivfoto: Johnny Pedersen

Debat: Anni Jakobsen, hermed en undskyldning for at skrive dit navn forkert. Til gengæld må det stå for din egen regning, når du i Avisen Danmark 23. juli betegner dine tidligere beskæftigelser som bager og korrespondent som suspekte. Jeg synes, det er gode, samfundsnyttige jobs, hvorimod det er suspekt at beskylde mig for at begå personangreb.

Det er okay at justere mening og melde sig ud af et parti, men så nedlæg dog mandatet og start på en frisk. Mandattyveri er vederstyggeligt. Der burde laves en skamstøtte med navnene på jer alle sammen.


Annonce

Græsset gror ikke hurtigere, blot fordi Jakobsen trækker i det. Det vidensbaserede landbrug hviler på forskning, udvikling og fakta.


Du skriver nu, at landbrugseksporten er på 90 milliarder kroner. Det er da en udvikling i forhold til din påstand fem dage før om, at erhvervet kun tegner sig for én pct. af bnp, altså 23 milliarder. Landbrugets råvareproduktion på 30 milliarder forædles primært i selskaber oprettet og ejet af landmændene selv, så selvfølgelig bruger jeg fødevareklyngens beskæftigelse af 190.000 og dens eksport på 170 milliarder. Denne aktivitet ville ikke være der uden landbruget.

Et eksempel: Vi havde ikke haft noget Agromek og ingen landbrugsmaskineksport uden et effektivt erhverv at udvikle til. Men rolig nu: Bl.a. Novos insulineventyr med rod i svinesektoren og vindmølleindustrien udviklet fra landbrugets landsbysmedier er ikke regnet med. Græsset gror ikke hurtigere, blot fordi Jakobsen trækker i det. Det vidensbaserede landbrug hviler på forskning, udvikling og fakta.

Denne debat begyndte med et overfald på Søren Søndergaard for stilfærdigt at påpege de muligheder, landbruget tilbyder samfundet. Det glæder mig, Jakobsen går ind for konventionelt, altså det vidensbaserede, landbrug. Min ”misforståelse” på det punkt skyldes dog hendes egne formuleringer. Men undskyld alligevel!

Jakobsen anbefaler mig drøftelser med seniorrådgiver Henning Otte Hansen, KU. Ham har jeg jævnligt været i dialog med de seneste 30 år, så sent som i dag. Jeg oplever, at han, i modsætning til ikke-fagmanden nationalbankdirektøren, rent faktisk ved noget om landbrugets betydning for fødevareklyngen.

Et ps til Jens Frydendal, som 27. juli tager Jakobsen i forsvar: Det var ikke Landbrug & Fødevarer, der lavede ”spind” med oplysningen om, at dansk brødkorn før landbrugspakkens mertildeling af kvælstof var blevet så ringe, at det internationale kornmarked indføjede bestemmelsen Danish Excluded i kontrakterne. Det var kornhandelens organisation DAKOFO, der ærligt og redeligt gav os faktuel viden. At der stadig kunne findes kornpartier i Danmark, som sikrede en del af vores egen melproduktion, ændrer ikke herpå.

Jeg deler Frydendals og Jakobsens ønske om en debat præget af fakta. Den dag, de leverer, hører de ikke fra mig.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dybt traumatiseret og vil ikke i skole: 11-årige Jack blev jagtet med en kniv i skoletiden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Se videoen: Ild og dynamit - Svendborgs skovstrategi skudt i gang med sprængning af træer

Svendborg For abonnenter

Ostemand genvalgt som formand for de torvehandlende: Langer kraftigt ud efter socialdemokrat i åbent brev

Langeland

Debat: Langeland er en økonomisk karklud

Fyn

Nu lukker det sidste corona-afsnit i det danske sundhedsvæsen - men det kommer nok til at åbne igen

Svendborg

Veteraner på de sydfynske veje

Ærø For abonnenter

Nu er der faldet dom i sag om spildevand på Ærø: - Jeg er sikker på, at jeg får ret i sidste ende

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Klimaerhvervsskoler bør være et sydfynsk samarbejde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fyn

Kommunal direktør: Ulykke i naturbørnehave var et hændeligt uheld

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Faaborg-Midtfyn

Mor og datter overtager tank: Vivi stopper efter 38 år på Shell

Navne For abonnenter

Øjebæ i stuen: Skoleleder Kasper Føns elsker sin soundbox og hader at gøre tingene halvt

Svendborg

Gratis mad fra Det Grønne Køkken: Spis løs og støt Knæk Cancer

Annonce