Annonce
Fyn

Assens Kommune skruer op for coronatest af personale: - Jeg håber, at alle vil tage imod det

Personalet i Assens Kommunes institutioner kan nu blive testet ugentligt. Foto: Johan Gadegaard
Ansatte på ældre- og sundhedsområdet bliver testet to gange ugentligt, mens frontpersonale i dagtilbud og på socialområdet tilbydes quicktest på arbejdspladsen en gang om ugen.

Podninger i svælg eller næse bliver en del af rutinen på mange offentlige arbejdspladser i Assens Kommune. Fremover vil frontpersonalet blive tilbudt coronatest en eller flere gange ugentligt, fortæller Michael Bjørn, som er direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune.

- Det, vi gør nu, er, at alt personale på ældre- og sundhedsområdet skal testes to gange ugentligt nu med PCR-testen, som er den test, der bliver lavet i svælget. For noget tid siden gjorde vi det hver sjette uge, så blev det til hver anden uge på grund af incidenstallet, og nu er det to gange om ugen, så den del er blevet intensiveret. Det håndterer vi selv internt i kommunen, fordi vi har medarbejdere, der er uddannet til at kunne pode.

Kommunen bruger borgerservicebussen til at køre rundt og pode medarbejderne på de forskellige lokationer.

Desuden bliver ansatte på socialområdet og i kommunens dagtilbud, skoler med nødpasning og Pilehaveskolen tilbudt ugentlige lyntest. Det bliver Falck, der kommer til at stå for podningerne, som foretages i næsen.

Annonce

Et puslespil

Esben Krægpøth, som er vicedirektør for Børn, Unge og Uddannelse, fortæller, at man aktuelt arbejder på at finde en løsning for, hvordan kommunens dagplejere kan blive testet, og at der bliver sat teststationer op i alle institutioner samt skoler med nødpasning.

Det realistiske billede er, at alt personalet bliver tilbudt en ugentlig test, som foretages i et bestemt tidsrum, da Falck ikke kan være til stede i alle institutioner hver dag for at foretage lyntest.

- Vi kender ikke logistikken endnu. Jeg håber, at alle vil tage imod det. Testning er et fantastisk middel, som har været efterspurgt, siger Esben Krægpøth, som forventer, at puslespillet på dagtilbudsområdet falder på plads i starten af næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aflyst boligmesse blev startskuddet for et år med corona på Sydfyn: Da han tændte telefonen, var verden på den anden ende

Annonce