Annonce
Svendborg

Arriva lytter til togpendlerne: Beholder sen afgang fra Svendborg

Den sene afgang klokken 00.02 fra Svendborg Station kommer stadig til at køre, når Arriva overtager kørslen på Svendborgbanen. Her ses DBS-toget på Svendborg Vest. Arkivfoto: Roland Petersen
Arriva overtager 13. december Svendborgbanen fra DSB. Det har affødt en del debat, da der har været lagt op til, at den sene afgang klokken 00.02 fra Svendborg skal sløjfes. Arriva har derfor besluttet at genindføre den sidste afgang.
Annonce

Svendborg: Først var den væk. Nu er den tilbage igen.

Det er togafgangen klokken 00.02 fra Svendborg, som der er tale om.

Når Arriva den 13. december overtager Svendborgbanen fra DSB, var der lagt op til, at den sene afgang fra Svendborg klokken 00.02 skulle sløjfes.

Det har mødt en del kritik fra pendlerne, og Arriva har derfor besluttet at genindføre den sene afgang.


Vi har naturligvis fulgt med i debatten og kan godt se, at der er passagerer, som vil komme i klemme uden den sene afgang. Derfor har vi valgt at gå udover vilkårene i kontrakten og for egen regning dække de omkostninger, der er forbundet med at indsætte det ekstra tog ved midnat.

Susanne Hejer, direktør i Arriva Tog


”Vi har naturligvis fulgt med i debatten og kan godt se, at der er passagerer, som vil komme i klemme uden den sene afgang. Derfor har vi valgt at gå udover vilkårene i kontrakten og for egen regning dække de omkostninger, der er forbundet med at indsætte det ekstra tog ved midnat. Det er ikke mange passagerer, det drejer sig om, men de få passagerer vil stå i en svær situation på et sent tidspunkt. Vi har analyseret os frem til, at vi har den tilstrækkelige kapacitet til at indsætte det ekstra tog, og derfor har vi valgt at tilføje denne sene afgang i køreplanen”, siger Susanne Hejer, Direktør i Arriva Tog, i pressemeddelelsen.

I Arrivas kontrakt med Transportministeriet står der, at Arriva skal køre på strækningen mellem klokken 05.00 om morgenen og klokken 24.00 om aftenen.

Det er især medarbejdere, som arbejder på Svendborg Sygehus, som benytter den sene afgang til at komme hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Nu er Joe Biden USA's præsident: Se hans tale her

Erhverv

Nyt stort butiksområde på vej i Svendborg:  Plads til byggemarkeder, fastfood-restauranter og meget andet

Annonce