Annonce
Faaborg-Midtfyn

Arbejdsløsheden stiger voldsomt i Faaborg-Midtfyn: 310 har meldt sig ledige de seneste to uger

Det seneste 14 dage har 310 borgere meldt sig som ledige hos jobcenteret i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Ledigheden stiger voldsomt i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det viser spritnye tal, der giver indblik i de seneste to uger, hvor coronakrisen er eskaleret. Bevar optimismen og søg bredt, lyder det fra arbejdsmarkedschef i kommunen, Mette Gaarde-Fink til de ledige.

Opdateret med nye kilder klokken 15.15.

Faaborg-Midtfyn: - Det er trist. Men det ser desværre også sådan ud på landsplan, siger socialdemokraternes Jos Bisschop, der er formand i Arbejdsmarkedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Nye tal viser nemlig, at Faaborg-Midtfyn henover de seneste to uger har fået 310 flere ledige.

- Jeg synes, det er mange. Jeg havde forventet, at vi ville få en hel del flere ledige (på grund af corona, red.), men jeg synes, det er mange, siger udvalgsformanden.

Og det er det også.

Det er næsten fire gange så mange nye arbejdsløse i forhold til samme periode forrige år. Det fortæller Mette Gaarde-Fink, som er arbejdsmarkedschef i kommunen.

- Der var 80 nyledige i samme periode sidste år. Nogle ville være kommet uanset corona eller ej, men med den markante stigning vi ser, må vi forvente, at noget af det er en effekt af corona, lyder det fra Mette Gaarde-Fink, der tilføjer:

- Det er forventeligt med den situation, vi står i lige nu. Tallene i Faaborg-Midtfyn afspejler det, vi ser på landsplan.

Annonce

Mulige jobs

Det er mange ledige på en gang, som der nu skal findes job til i en tid, hvor mange virksomheder er pressede.

- Det, som vi altid har fokus på, er at koble ledige borgere til de jobåbninger, der er. Nogle gange skal borgerne kigge andre steder hen, end lige den branche de kommer fra, siger Mette Gaarde-Fink.

- Så på mange måder gør vi det, vi plejer at gøre, siger arbejdsmarkedschefen og opfordrer også de arbejdsløse borgere til selv at holde øje med mulige jobs derude.

Kommunen har dog i denne tid særlig god kontakt til dagligvarebutikkerne, som jo trods corona-tiderne har temmelig travlt.

- Lige nu ser vi ikke en stigning af jobåbninger i dagligvarebutikkerne, men så længe de holder åbent, kan det være et sted, der får et behov for rekruttering, siger Mette Gaarde-Fink.

Bevar optimismen

Den socialdemokratiske arbejdsmarkedsudvalgsformand Jos Bisschop fortæller, at hverken virksomheder eller borgere vil blive glemt, selvom coronaen nu sætter sit præg på de sædvanlige arbejdsgange.

- Det er det, som det handler om: Kontakt til borgere og virksomheder. Vi afbryder ikke bare kontakten i denne tid. Tværtimod er det vigtigt, at der er god kontakt, så borgerne også ved, at vi stadigvæk er der.

- Det er vigtigt, at vi som kommune stadig fortsætter. Selvom, der er corona-krise, tænker vi stadig på virksomhederne og borgerne. Det gør det også nemmere at komme i gang igen, når krisen er overstået, siger Jos Bisschop.

Til de 310 nyledige borgere, der lige nu står uden job, har arbejdsmarkedschef Mette Gaarde-Fink et budskab:

- Står man som ledig og ser jobmarkedet, der lige nu er ved at blive reduceret på mange måder, tænker jeg, det er vigtigt, at man bevarer optimismen og søger bredere, end man ellers ville have gjort, lyder det fra hende.

Har du mistet dit arbejde på grund af coronakrisen og vil du gerne fortælle din historie, så kontakt journalist Linea Marie Andersen på limai@jfmedier.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce