Annonce
Langeland

Anne Mette Wandsøe svarer på kritik: Overvejelserne om at retablere Lohals-Korsør færgeforbindelsen

Anne Mette Wandsøe, direktør i Turist- og Erhvervsforeningen Langeland (TEL). Foto: Anna Stærbo

Anne Mette Wandsøe, direktør i Turist- og Erhvervsforeningen Langeland, har læst Lars Bjørnviks indlæg og svarer følgende:

Så vidt jeg ved, deltog Lars Bjørnvik ikke i mødet på Banjen i september 2019, som han flittigt citerer fra i sit indlæg - i hvert fald gav han sig ikke til kende.

I et af spørgsmålene fra salen blev det sagt, at Færgegruppen ville pålægge Lohals og Korsør havne store anlægsudgifter til færgelejer. I mit svar på det spørgsmål sagde jeg, at jeg havde lagt op til, at vi skulle prøve at teste ruten med en færge, der netop ikke ville påføre de to havne store anlægsomkostninger. Derfor havde Færgegruppen arbejdet med den, på daværende tidspunkt, planlagte fælles afløser-færge til Øer i Danmark, som har indbyggede ramper til til- og frakørsel.

Jeg gav endvidere udtryk for, at bygningen af afløserfærgen desværre var sat på pause - men at den ikke var opgivet, og at vi håbede på, at den igen ville blive en mulighed.

Fokus i Færgegruppens arbejde her og nu er at undersøge, om der reelt er en efterspørgsel og at vurdere, hvordan driften af en færge kan organiseres. Jeg har, i min fritid, deltaget i drøftelserne i arbejdsgruppen/Færgegruppen, fordi jeg finder visionerne spændende - til eksempel har jeg arbejdet med en lille spørgeskemaundersøgelse i højsommeren - og også den blev omtalt som en første stikprøve, som vi skulle bygge videre på i det kommende arbejde.

PS. Sejlladsen med cykelfærgen Habaleto stoppede, fordi ejeren ikke ønskede at fortsætte pga. alder, og det var ikke muligt for andre at fortsætte med de daværende dispensationer. Sejladsen med Græsholm stoppede, fordi rederen ikke kunne få det til at give overskud, der var for mange aflysninger. Langeland kommune satte ikke nogen penge til ved den lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Faaborg-Midtfyn

En afreven fingerspids, leg med pukkelhvaler og gudesmuk natur: Lisbeths jordomsejling endte i Dyreborg

Mad og drikke

Morten Aagaard glæder sig til første jul i chokoladebutikken i Odense: Han tager konstant temperaturen på sine brune dogmer

Annonce