Annonce
Læserbrev

Anne Marie Larsen, Vormark

Annonce

Vinden rusker i det hele, regnen slår mod taget og vinduerne, Kyndelmisse er overstået, og ind til videre opfører vejret sig rimeligt i forhold til årstiden.

Tanken om at hver dag bringer os endnu en dag tættere på rigtigt forår glæder, dagene bliver lysere og længere.

Dagen er tiltaget med to timer og ni minutter siden den korteste dag i december og giver mere og mere lyst til at begynde klargøring af drivhuset, sætte kartofler i spande, måske forsøge med forspiring af nogle urter, blomster m.v., selv om det nu ikke er min stærke side.

Der er mange flere grunde til forårsfornemmelser. På næste søndag skal vi ud med hunde på den årlige Valentines gåtur med Maxi Zoo.

For hver hund betales der 40 kroner og Maxi Zoo lægger 10 kroner oven i og beløbet gives til Dyrenes Beskyttelse, så for hver hund doneres 50 kroner. Hundene får et bånd og et diplom som bevis på deltagelsen og en godtepose, der plejer også at være kaffe, te, vand, småkager m.v. til ledsagende tobenede.

Husker ikke, hvor mange vi har været i foregående år, nok en 30-40 hunde + mennesker. Desværre har vi aldrig været på samme antal som i det jyske, jeg mener, det er i Kolding, de har været over 70. Eller var det i Aarhus? Under alle omstændigheder ligger vi blandt de laveste antal deltagere per Maxi Zoo i Danmark.

Det piner mig jo noget. Så hellere, at vi lå betragteligt højere, og håber at lokke flere med og tage del i hyggen med vores dyr til støtte og glæde for deres racefæller i nød.

Man kan læse mere om arrangementet på maxizoo.dk/valentinstur. Vil i håb om, at vi bliver mange flere i år, glæde mig endnu mere til turen, der går fra Maxi Zoo kl. 11.00 og er en tur, der for alle er overskuelig, og en medarbejder fra butikken er vejviser.

Jyllands-Posten skriver om, at unge hellere vil køre bil end gå, cykle eller tage bus og tog.

For mig at se ikke så underligt, for vi bliver alle lynhurtigt mere magelige, når der er for langt til og for få afgange med offentlig transport. Det har været klart i årevis, at offentlig transport på landet er blevet forringet igen og igen, samtidigt med at den udbygges mere og mere i byerne, så folk i disse områder kan slippe for at gå eller cykle et par hundrede fuldt oplyste meter.

Det er for mig ubegribeligt, at vores magthavere ikke kan se, at den forringede infrastruktur på landet – i yderkanterne af kommunerne - er den direkte årsag til det evigt stigende antal biler og deraf følgende flaskehalse og andre trængnings-problemer.

Glem telebusser og Flextrafik, det afhjælper måske lidt, det vil ikke virke for de unge, der skal i gymnasiet eller på andre videregående uddannelser eller impulsivt vil på en tur i byen, måske i biografen eller lignende. Nej, jeg taler ikke om timedrift, men om nogle afgange, med omtanke, så man også kunne tage på café, restaurant eller lignende uden at skulle være afholdende, eller betale en formue for at køre med taxa hjem.

Hvis jeg og andre nu vidste, at vi kunne stå på en bus henne ved gadekæret og komme tilbage nogle timer senere, ville jeg da gerne bruge offentlig transport.

Helst en bus med trin så langt nede, at ældre ikke vil have problemer med at komme op i bussen, og med en lift til kørestolsbrugere.

Jeg ville helt sikkert komme oftere på restaurant, i biografen, i teateret, til mange flere foredrag og ikke mindst meget oftere komme på Café Rouge.

Anne Marie Larsen. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Sprogdoktoren: Hvad er en bø?

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce