Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Days Gone er blevet overhalet indenom

Days Gone har desværre ikke været ventetiden værd. Spillet er blevet overhalet indenom, og der er flere stærkere alternativer på markedet. Pr-foto
Ventetiden er slut, og Days Gone er endelig fremme. Men desværre har det ikke helt været ventetiden værd.
Annonce

PS4: Historien om Bend Studios Days Gone har mildest talt været en lang én af slagsen. Spillet er blevet udsat flere gange, men nu har sagaen endelig fået sin afslutning - eller sin begyndelse, alt efter hvordan man ser på det. I hvert fald er Days Gone netop udkommet eksklusivt til PlayStation 4. Og var det så ventetiden værd?

Næh, ikke rigtigt.

Er Days Gone så et dårligt spil?

Næh, ikke rigtigt.

Men skal jeg så alligevel læse din anmeldelse, Bo?

Ja, for søren da!

For selvom Days Gone ikke er blevet helt den succes, som mange nok havde håbet på, så er der alligevel godt at hente i Bend Studios seneste skabning. Days Gone finder sted i en skov et sted i Oregon, USA, efter at zombierne har overtaget verdensherredømmet. I den verden skal du som rockeren Deacon St. John kæmpe dig igennem zombier, agenter fra et tvivlsomt regeringsorgan og selvfølgelig konkurrerende bander. Det er noget, vi har set mange gange før, men både setting og historie fungerer sådan set udmærket. Jeg køber den i hvert fald, og historien har en fin fremdrift. Samtidig er spillet flot – uden at være prangende – og især skiftet mellem dag og nat fungerer. Så vidt så godt, uden at komme helt i mål.

Du skal både overleve zombier og mennesker, når du rejser rundt i Oregon. Pr-foto
Annonce

Spænder ben for sig selv

Der er desværre alt for mange irritationsmomenter i Days Gone, ikke mindst en AI, som halter flere steder.

Jeg oplevede for eksempel flere gange, at fjender ”sad fast” og ikke kunne hoppe over en vindueskarm – én gik så vidt som at stå og løbe på stedet foran en kant frem for at hoppe ned fra den. I 2019, og især i et spil, der har været så længe undervejs, burde den slags være en saga blot. Det er den største af irritationerne.

Går vi et trin ned ad den stige, så har spillet en tendens til at holde en lille pause imellem cutscenes og spilsekvenser. Ikke meget, nok ikke mere end nogle sekunders penge, men nok til at jeg bliver opmærksom på, at det ”bare er noget vi leger”. Det bliver fulgt op af en række mindre irritationsmomenter som en til tider tung styring, en motorcykel der løber tør for benzin hvert 10. minut og en masse småfejl i oversættelsen, som egentlig ikke burde fylde så meget, men som alligevel kommer til det.

Annonce

Der er bare bedre alternativer

Days Gones største problem er, at der findes mange bedre alternativer. For erstatter du Deacon St. Johns motorcykel med en hest, så har du et bedre spil i Red Dead Redemption 2. Er du til en masse loot og kamp om kontrol, så har du et bedre spil i The Division 2. Og er du på jagt efter zombier, så er der en sand myriade af alternativer.

Selv uden alle fejlene og irritationsmomenterne er Days Gone blevet overhalet indenom af nyere og bedre titler – og Days Gone ender lidt som discountudgaver af de spil. Finder du det på et tidspunkt på tilbud et sted, så køb det endelig, men til de cirka 500 kroner, som det koster ved release, er det desværre ikke pengene værd.

Titel: Days Gone

Platform: PlayStation 4

Udgivelsesdato: 26. april

Zombie-markedet er efterhånden blevet oversvømmet med spil, film og serier - og Days Gone er ikke det bedste zombie-spil på markedet. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce