Annonce
Svendborg

Anklager vil have mand idømt otte års fængsel for voldtægt af egen datter

En 51-årig mand er tiltalt for at have voldtaget og udøvet vold mod sin egen datter. Fredag var der for fjerde gang retsmøde i Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
Retssagen mod en 51-årig islandsk mand, der er tiltalt for at voldtage og begå vold mod sin datter, da hun var fem til ni år gammel, er endnu ikke afsluttet. Fredag fremførte forsvarer og anklager deres procedurer i Retten i Svendborg.

Svendborg: Nu varer det ikke længe, før der falder dom i sagen om den 51-årige islandske mand, der er anklaget for at have voldtaget og begået vold mod sin egen datter.

- Det er horribelt. Jeg forstår det ikke. Jeg vil så gerne have en forklaring. Jeg forstår ingenting, har manden tidligere sagt i retten.

Fredag fandt det sidste retsmøde inden domsafsigelsen sted. Forinden var mandens datter og hendes mor blevet afhørt. Det skete onsdag 2. juni. Afhøringen af pigen foregik for lukkede døre.

Annonce

Under fredagens retsmøde stod det klart, at anklageren mener, at manden skal idømmes syv til otte års fængsel, og at han samtidig skal udvises fra Danmark.

- Det vil være helt naturligt at sige til tiltalte, at han har sat sine fødder på dansk jord for sidste gang, når denne sag er afsluttet, sagde anklageren i retten.

Ekskone var bange for den tiltalte

Den 51-årige mand er anklaget for at have tiltvunget sig samleje med sin datter i perioden 2006-2010 på henholdsvis Island og i en landsby i Svendborg Kommune, da datteren, der har dansk statsborgerskab og i dag er 20 år gammel, var fem til ni år gammel.

Han skal endvidere have udøvet vold mod datteren, idet han ifølge anklageskriftet har slået hende med skeer og en kagerulle, sparket hende flere gange på kroppen og i hovedet og holdt hende fast, så hun fik blå mærker, når hun nægtede samleje med ham.

Manden blev anholdt i Spanien sidste år, efter han var blevet varetægtsfængslet in absentia - uden at være til stede - og efterlyst internationalt af danske myndigheder.

Misbruget skal have fundet sted, efter den tiltalte blev skilt fra datterens mor i 2006, når han havde samvær med datteren.

Moren, der i retten var klædt i sort vidnede onsdag den 2. juni. Her forklarede hun, at den tiltalte i løbet af deres forhold havde haft voldelige tendenser, og at han desuden havde et problem med alkohol.

- Jeg var bange for ham. Han har flere gange været voldelig over for mig. Jeg var bekymret over hans alkoholmisbrug og volden, forklarede moren, der i 2010 besluttede, at parrets to børn ikke længere skulle se deres far.


Det var ikke det liv, jeg havde ønsket for mit barn

Mor til forurettede


Den tiltalte så op over sine plastikindrammede briller, grinte for sig selv og rystede på hovedet over hans ekskones udtalelse.

Annonce

- Jeg følte, at mit liv brød sammen

Sagen begyndte at rulle, da datteren i 2018 var omkring 17 år gammel og betroede sig til en ansat på den kostskole, hun på daværende tidspunkt boede på. Den ansatte kontaktede pigens mor.

- Jeg følte, at mit liv brød sammen. Det var ikke det liv, jeg havde ønsket for mit barn. Jeg prøvede at forstå, hvorfor jeg ikke vidste noget, og pludselig forstod jeg den adfærd, hun har haft, sagde moren grådkvalt, da hun vidnede i retten tirsdag.

Medarbejderen på pigens kostskole, som var den første voksne, hun betroede sig til, var også indkaldt som vidne i sagen. Hun vidnede onsdag den 9. juni.

- Jeg begyndte at have samtaler med hende grundet bekymringer om hendes skolegang. Hun havde mere og mere fravær. På et tidspunkt snakkede vi om det familiære, og så betroede hun sig til mig og fortalte om nogle ting fra hendes barndom, fortalte kostskolemedarbejderen.

Medarbejderen og pigen gik efterfølgende til kommunen, hvorefter der blev startet en politisag.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det var overvældende for hende, men jeg fornemmede, at hun var med i det og havde forståelse for det, sagde kostskolemedarbejderen, da hun vidnede i retten.

Annonce

Uhyrlige oplevelser

Da anklager og forsvarer fredag skulle procedere, var de to uenige om, hvad sagens udfald skulle være. Anklageren mente, at manden, der i øvrigt nægter sig skyldig, skal dømmes, mens mandens forsvarer mente, at han skal frifindes.

- Hendes far skulle om nogen beskytte og passe på hende, og for mig er der ingen tvivl om, at det, forurettede siger, er rigtigt. Det står og falder med troværdighed. Når jeg hører forklaringerne, er der hos mig ingen rimelig tvivl om, at tiltalte har udsat sin datter for disse uhyrlige og voldsomme handlinger, proklamerede anklageren under sin procedure.

Den 51-åriges forsvarer var af en anden overbevisning. Eftersom de eneste beviser, der findes i sagen, er vidner, mente forsvareren ikke, at det er nok til at dømme manden.

- Bevisførelsen er ikke tilstrækkelig, konstaterede den tiltaltes forsvarer.

Efter proceduren fik den tiltalte mulighed for at udtale sig en sidste gang, inden der skal afsiges dom i sagen.

- Jeg er bare forvirret. Jeg forstår ikke, hvad der sker. Hvorfor sker det her?, var mandens sidste ord.

Der falder dom i sagen den 22. juni.

Annonce
Sport For abonnenter

Sport Fyn vurderer GOG: Farvel til en turbulent sæson

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Svendborg For abonnenter

Huset blev fyldt med skoldhedt vand: Mor til tre hjemløs efter voldsomt fjernvarmeuheld

Svendborg

Kæmpevindmøllerne spøger igen: Kommunen afsætter penge til en ekstern rådgiver

Navne For abonnenter

Hoteldirektør: Svendborg høster frugten af flere års investering

Langeland For abonnenter

Afgørelse om affaldsøer nærmer sig: Slaget skal stå ved kirken

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Den maritime tradition og historie smuldrer i Svendborg

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg

Erhverv For abonnenter

Musikforeninger hjemløse efter salg af Arne B: - Vi har et stort problem

Podcast

Lyt til Mortens Madklub: Tre krydderurter fra Falsled Kro sætter duft på dit sommerkøkken

Annonce