Annonce
Svendborg

Anders Johansson stiller igen op til Folketinget for Konservative

Anders Johansson stiller endnu engang op til folketinget. Det gjorde han også i 2019, men blev ikke valgt. Han er utilfreds med regeringens økonomiske politik og vil gerne kæmpe for, at den bliver anderledes, hvis det lykkes ham at få en plads på Christiansborg. Arkivfoto: Kasper-Emil Tornfeldt Ørtved
39-årige Anders Johansson med base på Thurø stiller igen op til Folketingsvalget for Det Konservative Folkeparti. For der er meget at kæmpe for, lyder det.

Thurø: Anders Johansson har siddet ti år i byrådet på Ærø. Han har vikarieret i Folketinget for Mai Mercado (K). Og ved seneste folketingsvalg stillede han op i København, men kom ikke ind.

Men han har slet ikke fået nok af politik endnu.

For der er meget at kæmpe for, og derfor har han besluttet - og fået Konservatives grønne lys til det - at stille op til Folketinget næste gang der er valg.

- For jeg synes, der er nogle ting, der er værd at kæmpe for. Jeg har været politisk aktiv i rigtig mange år, og jeg har også tidligere siddet i Folketinget på Christiansborg, og jeg synes dengang, at Det Konservative Folkeparti sad med taktstokken i regeringen, og vi fik gennemført mange gode ting, forklarer han.


Jeg synes, der er nogle ting, der er værd at kæmpe for. Jeg har været politisk aktiv i rigtig mange år, og jeg har også tidligere siddet i folketinget på Christiansborg, og jeg synes den gang, at Det Konservative Folkeparti sad med taktstokken i regeringen, og vi fik gennemført mange gode ting

Anders Johansson


- Jeg er rigtig ked af at se den måde den nuværende regering forvalter den stærke økonomi, vi fik sikret under den tidligere regering med den økonomiske politik, de fører nu, siger Anders Johansson.

- Der er indført 25 nye skatter, siden regeringen tiltrådte for 17 måneder siden. De har indført en ordning omkring tidlig tilbagetrækning, som gør Danmark markant fattigere. De har hævet selskabsskatten, skat på investeringer og meget mere. Det er politik, der ligger meget fjernt fra det, jeg står for, og det vil jeg gerne kæmpe for, at vi får lavet om på, siger han.

Annonce

Lokalpolitik

Indtil august 2019 boede Anders Johansson på Ærø, hvor han også har siddet i byrådet i 10 år.

Han flyttede dog til Thurø og rejste fra viceborgmesterposten, og nu er målet endnu engang at få en plads på en af stolene inde på Christiansborg.

Alligevel er der også noget ved lokalpolitik, der trækker, og spørger man ham direkte, er døren til lokalpolitik ikke hermetisk lukket.

- Jeg vil ikke afvise, at jeg kunne have en interesse for lokalpolitik. For nuværende har vi jo ikke meldt en liste ud i for De Konservative i Svendborg, ud over at vi naturligvis bakker op om Henrik Nielsen som spidskandidat. Han har jo gjort det super godt og er en stærk profil i Svendborg; jeg sidder i bestyrelsen i vælgerforeningen i Svendborg og har jo selv været med til at vælge Henrik Nielsen som spidskandidat, siger Anders Johansson.

Annonce

To fynske mandater

For nuværende styrer han efter Folketinget.

- Jeg håber, det lykkes, og det ser jo rigtig fornuftigt ud i meningsmålingerne lige nu, hvor der er en fin sandsynlighed for, at vi får to mandater på Fyn, siger han og erkender samtidig, at der kan være lang tid til et valg.

- Men jeg synes, det er vigtigt, at når man stiller op til et valg, så er man ikke bare politisk aktiv de sidste uger op til valgdagen. Man skal løbende vise, hvad man står for og hvad, man gerne vil opnå, og hvad man gerne vil kæmpe for, og det er det, jeg har tænkt mig at gøre fra nu af, siger han.

Endnu er han ikke officielt valgt på en generalforsamling, da man ikke kan holde generalforsamling for tiden på grund af corona. Den konservative bestyrelse her på Fyn har udpeget listen, og først på et senere tidspunkt, når coronaen er tilstrækkelligt reduceret, holder man generalforsamling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce