Annonce
Svendborg

Ambulanceredder: Nu begynder vi for alvor at se de dårlige patienter

Christel Black arbejder som ambulanceredder i Svendborg. Privatfoto
Christel Black beretter igen fra frontlinjen som ambulanceredder i Svendborg, hvor hun mærker pandemien tage til og for alvor ændre i hendes og kollegaernes hverdag og arbejdsgange.

Nu begynder vi for alvor at se de dårlige patienter.

Den patientgruppe, vi tidligere har kørt med, har været “forsvundet” i en periode. Om de har ventet længere med at ringe til egen læge, vagtlæge eller 112, vides ikke. Denne patientgruppe er sårbare, og nu vælter det ind med dem.

Vi skal vurdere ude i eget hjem, i samråd med læge, om patienterne skal blive hjemme, eller om de er så dårlige, at de skal med på sygehuset. Det tager tid. Meget længere tid end vanligt. Men denne vurdering skal tages seriøst og med en masse forbehold.

De patienter, vi så rent faktisk kører ind med til modtagende sygehuse, er respiratorisk dårlige. De skal have hjælp til deres vejrtrækning, og forhåbentlig kan vi fange patienterne i tide.

Vores vigtigste opgave er lige nu at selektere og vurdere. Hjælpe folk ude i eget hjem bedst muligt- uden panikken spreder sig som steppevinde.

Vi ser beredskabet gøre klar - på sygehuset, ved hjemmeværnet, militæret, politiet og i vores ambulancetjeneste. Sygehuset ser meget sparsomt ud. Der klargøres enestuer til de dårligste covid-patienter, værnemidler står uden for hver enkelt isolationsstue, og der er ikke pårørende eller andre mennesker på sygehuset og i ambulancerne, uden de er patienter eller fagpersonale.

Vi tager en dag ad gangen og kan kun lade tingene gå, som det går. Bare vi sørger for at gøre alt hver især for at mindske denne pandemi. #staythefuckhome

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Svendborg

Grænseåbning bringer glæde på Sydfyn: - Solen skinner på turismen i dag

Annonce