Annonce
Navnligt

Amatørbagere, filmstjerner og unge sangere

Ulrich Thomsens kontrafej har prydet reklamestandere i Berlin, hvor filmen om den danske gesandt i Washington under anden verdenskrig, Henrik Kauffmann, har været vist på Berlinalen. Arkivfoto: Kim Rune.

På tirsdag er der kendiseffekt i Bogense, når Film Fyn har gallapremiere på mafiadramaet "Kød & Blod". Avisen The Guardian så filmen på Berlinalen i sidste uge og kvitterede med fire ud af fem stjerner og storroste Svendborg-skuespilleren Sandra Guldberg Kampp, som spiller en 17-årig pige, hvis misbruger-mor omkommer i en bilulykke.

Hun spiller over for blandt andre Sidse Babett Knudsen og Carla Røder - kendt fra blandt andet Trine Dyrholm-successen "Dronningen" og Netflix-serien "The Rain". De tre er sammen med andre af filmens skuespillere og instruktør Jeanette Nordahl til stede ved premieren i Støberiet i Bogense tirsdag aften.

I Berlin ses for tiden også billeder af en anden fynsk skuespiller, Ulrich Thomsen, der har hovedrollen i filmen "Vores mand i Amerika" med den engelske titel "The Good Traitor". Thomsen spiller Henrik Kauffmann, som var Danmarks gesandt i USA, da Tyskland besatte Danmark i 1940. Dagen efter besættelsen erklærede Kauffmann, at han ikke kunne modtage ordrer fra den ufrie danske regering.

Allerede fredag eftermiddag kan man se og høre nogle af dem, som måske bliver stjerner om nogle år. Klokken 13 begynder Odeon Grand Prix 2020 - OGP - som en sangkonkurrence for Odenses sfo'er, der meget belejligt foregår dagen før, DR afholder MGP i Royal Arena. En jury bestående af Torben Iversen, Rune Kallager og Carsten Friis har udvalgt de 10 sange til showet fredag eftermiddag, som ledes af Bubber.

Det har været en blæsende og våd vinter, og lørdag kan man varme sig med en skål suppe, når Kulinarisk Sydfyn afholder Suppens Dag i Rundbuehallen på Frederiksøen. Brød til suppen kan man også få, for samme sted og samtidig med suppe-festivalen afholder Kasper Leander fra Brødkompagniet og Martin Fischer fra køkkengrejsbutikken Køkkenfreak fynsmesterskab for amatør-rugbrød. Begge arrangementer begynder klokken 10.30. Du kan berige dit køkken med brugt inventar fra en af Fyns bedste restauranter, når Rudolf Mathis lørdag klokken 10-17 holder oprydningsudsalg. Ursula Plato og Puk Lyskjær Larsens restaurant er en sjældent stabil størrelse i branchen, og 5. marts kan parret byde velkommen til den 35. sæson på havnen i Kerteminde.

Som tidligere nævnt i disse spalter er kokken Claus Holm en af de fem kokke, som på TV2 Fri ihærdigt forsøger at tabe sig og få en sundere livsstil. En af de udfordringer, han har givet sig selv, er at gennemføre Mammutmarch Denmark 28. marts, hvor 30 kilometer skal tilbagelægges på højst 12 timer. Den første træningstur på 10 kilometer er klaret, melder Holm, som også netop har rundet et andet skarpt hjørne: 50 år.

Jane Heitmann, fynsk folketingsmedlem for Venstre, er også begyndt at træne, for sammen med en gruppe danskere tager hun i oktober til Himalaya for at bestige bjerge. Formålet er at samle penge ind til Børneulykkesfondens projekt Legeheltene, der hjælper med at udvikle børns motorik og giver hospitalsindlagte børn gode oplevelser.

Sandra Guldberg Kampp ses her i midten med Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri til venstre og Sidse Babett Knudsen og Joachim Fjelstrup på sin højre side under optagelserne til filmen "Kød & Blod", som blandt andet er optaget i Særslev på Nordfyn. Foto: Vibeke Volder.
Lørdag fra klokken 10 kan du købe brugt udstyr som vinglas, tallerkener, gryder og sågar en ovn fra resturant Rudolf Mathis i Kerteminde, hvor Puk Lyskjær Larsen og Ursula Plato til marts åbner for restaurantens 35. sæson. Arkivfoto: Laust Jordal.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce