Annonce
Ærø

Alt gik galt: Uheldsramt færgeweekend

Ærøfærgerne var weekenden over ramt af flere uheld. Arkivfoto: Michael Bager
Weekenden over var Ærøfærgerne ramt af tekniske problemer, der betød aflysninger og en større pukkel af strandede passagerer. At færgekontorets sms-information til de ramte også svigtede, hjalp ikke på problemerne.

Ærø: Færgetrafikken var i weekenden hårdt ramt af aflysninger, forsinkelser og almen kaos, da Ærøfærgerne kæmpede med tekniske problemer på først Søby-Fynshav-Faaborg- overfarten og senere også på Ærøskøbing-Svendborg-ruten.

Fredag måtte man aflyse samtlige ture til og fra Søby, da en af M/F Skjoldnæs' bagthrustere ikke fungerede. Det problem blev løst søndag, hvor Skjoldnæs genoptog sejladsen kl. 10.15, og dermed kunne være med til at afhjælpe en pukkel, der søndag morgen var blevet opbygget på Ærøskøbing-ruten.

- Ved første afgang klokken 7.35 kunne vi konstatere, at vi havde en elektrisk fejl på M/F Ærøskøbing, der gjorde, at vi ikke kunne koble motoren ind. Det tog en times tid for os at løse, men vi sejlede så med forsinkelser resten af dagen, forklarer færgedirektør Keld Møller.

- Vi besluttede at sejle med tvillingefærgerne nærmest samtidig resten af dagen, da vi vidste, der holdt to "ryk" og ventede i Svendborg, og så handler det om at få ryddet op, og så må vi glemme det med timeforskydelsen, vi normalt sejler med.

Færgedirektøren kalder det et stort logistisk arbejdet at få afviklet sådan en pukkel af ventende biler og passagerer, men forklarer, at det hjalp lidt, at man næsten samtidig med nedbruddet i Ærøskøbing havde fået Skjoldnæs fikset.

- Da vi kunne sætte den ind på en ekstra tur, hjalp det noget på problemet. Så godt nok sejlede vi med forsinkelser, men vi fik også hurtigt ryddet op, forklarer han.

Hvad der til gengæld ikke fungerede helt så effektivt, var de sms-varsler, der normalt udgår til passagerer med reservationer, hvor Ærøfærgerne gør opmærksom på driftsproblemer og aflysninger.

- Nej, der skete en beklagelig fejl. De blev ikke sendt ud, og det er pokkers uheldig. Men vi fik til gengæld løbende opdateret hjemmesiden og vores Facebook-side, siger Keld Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lav en god færgeplan, der fremtidssikrer Ærø

Det er næsten fast arbejde for os på lokalredaktionen på Ærø at skrive om færger. Og det med god grund. Når man taler om kriterier for god journalistik, er væsentlighed et af de vigtigste. Og færgerne er i den grad væsentlige for ærøboerne. Færgen er livsnerven, øens puls og forbindelseslinjen til fastlandet. Hvis man som udefrakommende skal forstå, hvor vigtige færgerne er for ærøboerne, skal man bare se til Marstal, hvor et privat initiativ helt utroligt har formået at genskabe ruten mellem Marstal og Rudkøbing. Nu er Marstal ikke længere en blindtarm eller verdens ende, sådan som flere har beskrevet byen, siden færgen forsvandt. Alle kan være enige om, at færger er vigtige, men der hører enigheden som regel også op. Ligesom der er mandagstrænere efter enhver fodboldkamp, er der også 6000 sofafærgedirektører. Men alene af den grund er det med velberåd hu, at Ærø Kommune, som jo driver Ærøfærgerne, nu sætter gang i en plan for, hvordan fremtidens kommunale færgestruktur skal se ud. Borgmesteren havde ellers ønsket at vente med arbejdet, til der er nogle konkrete erfaringer fra den private konkurrent, Ærøxpressen. Men Mads Boeberg Hansen (K) insisterede på, at man skal begynde at diskutere det allerede nu, og det er en god idé. Naturligvis er det en fin idé at tage bestik af, hvilke konsekvenser den private konkurrent får for den kommunale færgefart. Men der er intet til hinder for, at man begynder at diskutere andre ting allerede nu. Er det for eksempel en god idé at sejle til Ballen eller Lehnskov, og har den plan, som før har været diskuteret og skrinlagt igen, overhovedet gang på jord? Skal de fremtidige kommunale færger være eldrevne eller hybride? Skal færgerne være større end de nuværende tvillingefærger? Og bør man planlægge en løbende udskiftning, sådan som færgedirektør Keld Møller foreslår? Der er nok at tage fat på, og den diskussion kan ligeså godt begynde nu. Der er ingen, der siger, at det, man beslutter nu, skal være bindende. Men bare det at åbne snakken kan føre nye pointer og indsigter med sig, som kan kvalificere debatten og dermed beslutningerne. Og når det kommer til at kvalificere beslutningerne, kunne det måske være en god idé at inddrage ekspertise og fagpersoner udenøs fra for at få nogle friske øjne, der ikke har aktier i ærøsk færgefart, på. Og kunne man forestille sig at inddrage ærøboerne mere, end man har tradition for? Meget tyder i hvert fald på, at færgerne og driften af dem har en vital betydning for ærøboernes livskvalitet og også for bosætning. Derfor bør politikerne i vidt omfang også forsøge at tænke nyt for at tilgodese ærøboer i almindelighed og pendlere i særdeleshed. Hvis bedre færgefart kan holde på flere borgere og måske endda tiltrække flere til øen, vil det da være smukt.

Ærø

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

112

Ruder knust: Fem indbrud i biler i Svendborg

Annonce