Annonce
Ærø

Alligevel ikke krav om corona-test før fodboldtræningen

Der er ikke krav om en test før fodboldtræningen. Således lyder de nu udspecificerede retningslinjer, hvor idræts- og foreningslivet går fri for testkrav. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Der er ikke krav om test, når man skal til udendørs foreningsliv. Det er beskeden, efter at retningslinjerne for genåbningen er blevet udspecificeret. Ærø Kommune anbefaler, at hver forening undersøger retningslinjerne, der er specifikke for deres område.

Ærø: Skal man testes før fodboldtræningen eller ej?

Det spørgsmål har flere ærøboere stillet avisen, efter at man i weekenden kunne læse, at man nu øger hurtigtest-kapaciteten på øen til både onsdag og søndag.

Ældre og sundhedschef Marianne Møller udtalte i artiklen, at det er for at understøtte det udendørs kultur- og idrætsliv, der nu kan åbne op mod et krav om en negativ corona-test, der ikke er mere end 72 timer gammel.

Men der er altså ikke krav om en test før fodboldtræningen. Således lyder de nu udspecificerede retningslinjer, hvor idræts- og foreningslivet går fri for testkrav. Testkravene omfatter kun udendørs kulturaktiviteter som for eksempel udendørs museer, zoologiske haver og parkområder.

Jan Ole Hansen fra Rise Idrætsforening er en af dem, der har modtaget beskeden fra Dansk Boldspil-Union.

- Jeg har modtaget en protokol fra DBU, hvor der står, at til udendørstræning skal man ikke testes, siger han.

- Hvis alle skal testes to gange om ugen, ville det jo kræve et hav af tests.

Annonce

Følg specifikke retningslinjer

Marianne Møller fortæller, at Ærø Kommune har forholdt sig til regeringens generelle udmelding, der kom ud onsdag. Derfor stillede man testene til rådighed fra kommunens side.

- Som kommune har vi handlet på den udmelding, der kommer fra regeringen, og der hed overskriften udendørs kulturliv, og der hed det, at man skal kunne fremvise en negativ test, der ikke er mere end 72 timer gammel, siger hun.

Siden er retningslinjerne blevet udspecificeret, så der ikke er testkrav til idræts- og foreningslivet.

- Det var regeringens udmelding, der foranledigede, at vi har øget testkapaciteten. Så er det rigtigt, at man efterfølgende har undtaget en del af idrætslivet, men det forholder vi os ikke til som kommune. Vi går ikke ind og ser på, hvordan de enkelte foreninger skal forholde sig, vi stiller jo kun rammen op for det. De rammer holder vi fast i, for der kan jo også være alle mulige andre grunde til, at man skal testes.


Det var regeringens udmelding, der foranledigede, at vi har øget testkapaciteten. Så er det rigtigt, at man efterfølgende har undtaget en del af idrætslivet, men det forholder vi os ikke til som kommune.

Marianne Møller


Hun opfordrer til, at de enkelte foreninger forholder sig til de retningslinjer, der er specifikt for deres område.

- Når der meldes noget overordnet ud, så sker der det, at de enkelte organisationer begynder at gå i dialog med sundhedsmyndighederne om vilkårene for lige netop deres felt, og så ved vi godt, at så kommer der nogle efterfølgende udmeldinger om, hvordan det skal håndteres, og der synes jeg, at der skal hver forening eller organisationer følge de retningslinjer, som kommer derfra.

I Rise Idrætsforening har Jan Ole Hansen ikke tænkt sig at bede sine medlemmer om at lade sig teste, før de hopper i fodboldstøvlerne.

- Vi kommer ikke til at stille krav til test. Bare man holder restriktionerne med afstand og så videre, så holder vi os til vores protokol.

Retningslinjerne for udendørs idræts- og foreningsliv kan findes på Kulturministeriets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce