Annonce
Langeland

Alle kan få stikket i Havnegade: Langeland får sin egen vaccinationsklinik

Alle borgere på Langeland kan formentlig fra starten af marts og frem blive vaccineret i Sundhedshuset i Havnegade i Rudkøbing. Foto: Morten Stricker
En pop-up-vaccinationsklinik indrettes efter al sandsynlighed i Sundhedshuset i Rudkøbing, så langelænderne kan blive vaccineret på øen og slipper for en tur til centralt vaccinationscenter i Svendborg.

Langeland: Alt tyder på, at langelænderne kan få de to stik mod Covid-19 i et nyindrettet vaccinationscenter i Sundhedshuset i Rudkøbing, og at borgerne således slipper for at køre ind til et centralt vaccinationscenter i Svendborg.

Det oplyser Langeland Kommunes sundheds- og ældrechef Marianne Nystrøm Larsen, efter at der i ugens løb er blevet forhandlet med Region Syddanmark om indretningen af en lokal pop-up-vaccinationsklinik.

- Man har været ude at spørge de kommuner, der ikke har et centralt vaccinationscenter, om de er interesserede i det, og det har vi sagt ja til, siger Marianne Nystrøm Larsen, som regner med, at pop-up-klinikken vil åbne i Sundhedshuset i Havnegade i starten af marts.

Hun understreger dog, at åbningen er afhængig af, hvornår man modtager vaccinen.

- Det, man hører, er, at der vil være for mange, der vil vælge tilbuddet om vaccination fra, hvis de skal køre efter det. Ved at holde muligheden på Langeland, bliver det nemmere, og derfor tror vi også, der er flere, der vil blive vaccineret, siger sundheds- og ældrechefen.

Med åbningen af et lokalt vaccinationscenter lever man op til en strategi i Region Syddanmark om nærhed og om at tilbyde vaccinen så tæt på borgerne som muligt.

Annonce

Stik nummer to udsat

Beboerne på de seks plejecentre på øen var de første, der fik et stik mod Covid-19. Det skete den 8. januar, og de skulle efter planen have haft stik nummer to lørdag den 30. januar, men det er nu foreløbig udsat til den 5. februar.

Udsættelsen skyldes forsinkelser i leveringen af coronavacciner fra Pfizer/BioNTech.


Ved at holde muligheden på Langeland, bliver det nemmere, og derfor tror vi også, der er flere, der vil blive vaccineret.

Marianne Nystrøm Larsen, sundheds- og ældrechef


De næste i vaccinationsrækken er de omkring 600 borgere over 65 år, der får hjælp til personlig pleje i deres hjem. De skal vaccineres på vaccinationscentret i Svendborg, men hvis de ikke selv er i stand til at komme til Svendborg, er det kommunens ansvar at sørge for transport.

Og er der flere i gruppen end 75, som skal have hjælp til transport, kan kommunen i stedet indrette en midlertidig vaccinationsklinik.

- Vi har godt 80 borgere, som vi skal hjælpe med transport til Svendborg, og derfor kan vi indrette en midlertidig klinik, og det bliver også i Sundhedshuset i Rudkøbing, fortæller Marianne Nystrøm Larsen.

Annonce

Mobil teststation

Hun fortæller, at man også forhandler med regionen om at få en mobil teststation til øen, så der er endnu flere langelændere, der kan blive testet.

- Vi hørte først om muligheden fredag, og det er noget, vi er meget interesserede i. Man ønsker, at så mange som muligt bliver testet, og vi har ikke på noget tidspunkt haft den mulighed på Langeland, fortæller ældre- og sundhedschefen.

Smittetallet på Langeland har i den seneste uge været stigende. Søndag blev der konstateret endnu en smittet, så der nu har været seks smittede på øen indenfor den seneste uge. De seks smittede giver Langeland et incidenstal (smittede borgere pr. 100.000) på 48,1, og det er højere end i både Svendborg, Faaborg/Midtfyn og på Ærø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aflyst boligmesse blev startskuddet for et år med corona på Sydfyn: Da han tændte telefonen, var verden på den anden ende

Annonce