Annonce
Ærø

Alle er med i ærøsk budget: Bredt forlig indgået onsdag aften

Der er onsdag aften indgået et bredt forlig på rådhuset i Ærøskøbing. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen
Alle 15 kommunalpolitikere er med i det indgåede budgetforlig.

Ærø: Der er onsdag aften indgået et bredt forlig om det ærøske kommunale budget for 2020 og overslagsårene 2021-2023. Alle partier og lister er med i det indgåede forlig, fremgår det af en pressemeddelelse fra Ærø kommune.

I pressemeddelelsen bemærkes det blandt andet, at der på det tekniske område afsættes 60.000 kroner til stormflodssikring i Kleven Havn, 600.000 kroner til nedrivningspuljen og 300.000 kroner til oprettelse af flere autocamperpladser ved Marstal Havn.

På det kulturelle område er der godt nyt til museerne, idet der afsættes 400.000 kroner til både Ærø Museum og Marstal Søfartsmuseum i 2020. Der afsættes også 420.000 kroner til renovering af toiletter på Marstal Skole.

På området, der hører under økonomi- og erhvervsudvalget, bemærkes det, at der blandt andet sættes 2,1 millioner kroner af til seniorboliger i Marstal, 410.000 kroner til en stilling som elevkoordinator og 88.000 kroner til ekstra afgange på Fynshav-ruten i 2020 og 2021.

Fyns Amts Avis følger op på budgettet på faa.dk i løbet af torsdagen og i avisen fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et slidt toilet bliver aldrig retro

Mode har alle dage hentet inspiration fra fortiden. Og når ting bliver retro, bliver de spændende. Det, der var kikset for et par år siden, bliver pludselig smart og eftertragtet. Møbler i teaktræ og palisander har været i høj kurs, de gamle Lyngbyvaser er blevet solgt til ganske pæne beløb, gult og orange tøj vendte tilbage til tøjforretningerne og endda batikfarvning af tøj har flere gange vundet indpas. Terrassogulvet har en også overgang scoret pænt på retroskalaen. Men et gammelt skoletoilet fra 1969 med føromtalte terrassogulv bliver aldrig retro på nogensomhelst fed måde. Det forbliver, hvad det er. Og mestendels er det bare lidt ulækkert. Det lugter dårligt, også selv om det bliver gjort rent flere gange dagligt. Det gør det, fordi de mange års brug bare sætter sig i alle sprækker, og selv den mest indædte omgang knofedt kan ikke fjerne lugten og fornemmelsen af, at det er et sted, hvor hygiejnen ikke er i top. Derfor er det godt, at kommunalbestyrelsen på Ærø har besluttet, at Marstal Skole skal have 420.000 kroner til at renovere toiletter. Det rækker ikke til at toptune toiletfaciliteterne på hele skolen, men toiletterne i gården kan nu blive genstand for mere end rynkede næser og generelt ubehag. Når renoveringen er overstået, kan det måske ligefrem være, at skolens børn igen vil bruge dem uden væmmelse. Vi kan trække lidt på skuldrene over nogle slidte toiletter, men det gør noget ved trivslen, hvis vi ikke kan få os selv til at gå på toilettet. Syv timer kan blive meget lange, hvis et toiletbesøg trænger sig på, og man ikke kan få sig selv til at træde af på naturens vegne. Nu kan Marstal Skole komme et pænt stykke ad vejen, men helt i mål kommer skolen ikke. Beløbet dækker kun lidt over halvdelen af det økonomiske behov, skolen har. Derfor må opfordringen med det samme lyde, at kommunalbestyrelsen ikke glemmer eller nedprioriterer dette behov, når der skal lægges budget næste år. Børns trivsel har afgørende betydning for deres evne til at lære. Og vi kan nå et godt stykke vej, hvis vi sørger for acceptable rammer. Ingen taler om højteknologiske japanske toiletter eller bare noget, der minder om det. Det skal bare være et sted, eleverne ikke ækles ved at bruge i løbet af skoledagen. Kan vi sørge for det, så øges trivslen blandt eleverne også. Jovist, det koster penge, og andre ting må nedprioriteres. Den slags er ikke nemt, når man kigger på, hvad der er at gøre godt med på Ærø. Derfor må der også lettes på hatten, når politikerne, mens sparekrav tårner sig op, holder hovedet koldt og prioriterer børns trivsel.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce