Annonce
Erhverv

Aktien stiger kraftigt: Nordfyns Bank er populær på børsen

Nordfyns Bank har afsat 16 millioner kroner til mulige tab i forbindelse med coronakrisen. PR-foto: Nordfyns Bank
Corona-beredskab og færre engangsindtægter skræller en del af overskuddet i Nordfyns Bank, men banken er selv meget tilfreds med regnskabet for 2020. Også investorerne på børsen er glad for aktien, der er steget kraftigt i den seneste måned.
Annonce

Odense: Selv om overskuddet i Nordfyns Bank faldt et pænt stykke i 2020 erklærer bankens ledelse det for "særdeles tilfredsstillende". Det fremgår af bankens regnskab, der blev offentliggjort tirsdag eftermiddag.

Overskuddet før skat blev på 37 millioner kroner, mens det året før var 52 millioner kroner. Nedgangen skyldes stort set to forskellige forhold: For det første var der i 2019 større indtægter på værdipapirer - blandt andet på grund af bankens salg af sine aktier i Sparinvest. For det andet har banken for en sikkerheds skyld sat 16 millioner kroner af til tab på grund af coronakrisen, og selv om pengene endnu ikke er brugt, svarer det til udgift i regnskabet.

- Nordfyns Bank lukker 2020 af i fornem stil, siger direktør Holger Bruun ifølge en pressemeddelelse. PR-foto: Nordfyns Bank

Når man ser på den såkaldte basisindtjening - altså overskuddet fra de daglige bankforretninger - var der sidste år en mindre fremgang på 4,1 procent fra 46,6 til 48,5 millioner kroner.

Annonce

Glæder sig

I en pressemeddelelse fremhæver banken, at indtægterne fra renter og gebyrer er steget med 3,6 procent.

- Koncernens netto rente- og gebyrindtægter steg også i 2020 i ligesom basisresultatet oversteg resultatet fra 2019. Det er der al mulig grund til at glæde sig over i et år med Covid-19 og organisatoriske tilpasninger efter flytning af hovedkontor og etablering af 3 erhvervscentre, hedder det i pressemeddelelsen.


Siden 1. november er kursen på aktien i alt steget 73 procent.

Fra artiklen


Det er ikke kun bankens ledelse, der er tilfreds med sine præstationer. Tilsyneladende er der også en del aktieinvestorer, der har fået et godt øje til banken med hovedsæde i Odense. Nordfyns Bank handles på børsen, og her er kursen på aktien steget kraftigt. Fra 15. januar til mandag var prisen steget med 31 procent fra 176 til 226.

Det nye regnskab har muligvis kølnet interessen lidt, for kursen faldt lidt tilbage tirsdag og endte på 220. Dermed har stigningen siden 15. januar været på 25 procent.

Annonce

Aktien steg 76 pct.

Den aktuelle fremgang begyndte midt i januar, men kurven over aktiekursen har i længere tid peget opad. Siden 1. november er kursen i alt steget 73 procent, mens det toneangivende indeks over danske aktier OMX C25 til sammenligning er steget 10 procent.

Aktieselskabet Nordfyns Bank

Hjemsted: Odense

CVR-nr.: 64 86 52 18

Direktion: Holger Bruun

Bestyrelse: Per Maegaard Jensen (formand), Jens Erik Steenfeldt Laursen, Lars Rasmussen, Per Poulsen, Henning Jensen samt Torben Lervad Andersen, Steffen Fugl Nicolaisen og Johannes Lukmann Riddersholm (medarbejdervalgte)

Ejere: Børsnoteret. Steffen Friis, Odense (10-15 pct.)

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes):

  • Netto rente- og gebyrindtægter: 189 millioner kr. (181)
  • Basisindtjening: 48 millioner kr. (47)
  • Kursreguleringer: 12 millioner kr. (17)
  • Nedskrivninger på udlån: 23 millioner kr. (11)
  • Overskud før skat: 37 millioner kr. (52)
  • Overskud efter skat: 30 millioner kr. (43)
  • Egenkapital: 527 millioner kr. (449)
  • Antal ansatte: 113 (112)

Banken, der indtil 2019 havde hovedsæde i Bogense, understreger, at coronakrisen betyder, at der er stor usikkerhed om samfundsøkonomien i 2021. Den regner dog med en behersket vækst i udlånet blandt andet på grund af dens øgede fokus på erhvervsområdet.

Alt i alt betyder det, at banken i 2021 regner med et overskud før skat på 32-42 millioner kroner - altså i samme niveau som sidste års overskud på 37 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fodbolddrenge tilbage på udendørsbanerne: Vi har glædet os mest til at se vores venner

Debat

Debat: Mareridtet på Ryttermarken

Debat

Debat: Lokalt skal vi også stille krav

Annonce