Annonce
Langeland

Aftenåbent på biblioteket tidligst til marts

Formanden for Lærings- Social- og Kulturudvalget Jan Ole Jakobsen (V) regner med at biblioteket igen kan åbne sidst i februar. Foto: Birger Vogelius
Lærings-, Social og kulturudvalget skal tage stilling til om biblioteket igen åbner om aftenen på sit februarmøde - det holdes først 25. februar
Annonce

LANGELAND: Hvis man gik og troede, at Langlands Bibliotek igen vil åbne om aftenen fra 1. februar, må man væbne sig med tålmodighed.

I stedet for at holde biblioteket lukket i to måneder, som Lærings- Social- og Kulturudvalget besluttede på sit novembermøde, bliver det snarere tre måneder, inden udvalget træffer beslutningen om, hvordan biblioteket skal have åbent i fremtiden.

Bibliotekschef Anni Bagge fastslår, at biblioteket ikke har aftenåbent fra 1. februar.

- Det er der givetvis mange, der regner med, men det er det politiske udvalg, der skal træffe afgørelsen, og det gør udvalget først i slutningen af februar, siger Anni Bagge.

Lærings- Social- og Kulturudvalget holder først sit februarmøde den 25., og udvalget besluttede, da man lukkede biblioteket i november, at sagen igen skulle tages op på februarmødet.

Formanden for udvalget, Jan Ole Jakobsen (V), forventer at biblioteket igen får fleksible åbningstider i hvert tilfælde på hverdage.

- Vi venter på en indstilling fra biblioteket og forvaltningen, men jeg regner med, at vi også fremover kan holde åbent om aftenen. Men vi er ved at se ind i behovet for, hvornår biblioteket skal være åbnet. Det er ikke sikkert, der er nogen grund til at holde åbent efter kl. 18 lørdag og søndag. Der har folk alligevel fri, så der er rig mulighed for at benytte biblioteket i dagtimerne, men på hverdagene forventer jeg, at der igen bliver åbent om aftenen ligesom tidligere, siger Jan Ole Jakobsen.

Der er mange, der har været frustreret over, at I har truffet den her beslutning, fordi det er gået udover brugere, der ikke har ødelagt noget på biblioteket. Hvad tænker du om det?

- Det har simpelthen været nødvendigt. Der er også nogle ansatte, der skal have tryghed i deres arbejde, og hvad der møder dem. Jeg ser det som en nødvendighed, siger Jan Ole Jakobsen.

Men du har vel også oplevet utilfredse borgere på baggrund af beslutningen?

- Jeg har ingen henvendelser fået overhovedet. Jeg har da set på facebook, at nogle har været utilfredse, og jeg har også kunnet læse det i avisen. Men min mailboks har været fuldstændig tom, ingen har henvendt sig til mig, siger han.

Hvad vil I gøre i fremtiden gøre i forhold til de unge, der laver ballade?

- Blandt andet har Ungdomsklubben ekstra åbent. Men jeg mener også, at deres forældre må på banen. Vi prøver at få kontakt til forældre, men nogle af dem er ligeglade, siger han.

Hvis forældrene er ligeglade, er det så ikke jeres ansvar?

- Det kan du godt sige, men vi kan ikke bruge alle vores kræfter på få unge. Nogle er meget svære at få med i de tilbud, vi har, og der bliver virkeligt arbejdet med de unge, men det er virkeligt vanskeligt. Men der bliver arbejdet rigtigt godt med det.

Hvad vil I gøre i fremtiden, når der bliver aftenåbent på biblioteket igen - vil I holde ekstra øje?

- Ja, selvfølgelig vil vi det. Det vil være dumt andet, siger Jan Ole Jakobsen.

Lærings- Social- og Kulturudvalget har netop haft møde tirsdag i denne uge, og her har udvalget haft et punkt om yderligere 18 timer til SSP-samarbejdet.

SSP er samarbejdet mellem skole, socialvæsen og politi.

Det er ikke ekstra timer, der er bevilget i forhold til sagen om biblioteket og de unge. Det er penge, der er afsat i forbindelse med budgetforhandlingerne. Der er i budgettet bevilget en halv stilling, i alt 18 timer til SSP-samarbejdet. De skal bruges til 10 timer generel kriminalitetsforbyggende foranstaltninger, der vil blive tilbudt på kommunens folkeskoler, og otte timer på individ- og specifikorienterede opgaver samt tryghedsskabende foranstaltninger i form af synlige gadeplansmedarbejdere.

Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce