Annonce
Svendborg

Afrikanske musikere gæster Svendborg med sprudlende verdensmusik

Den anerkendte afrikanske musiker Harouna Samake er hovednavnet ved Giant Steps's koncert torsdag d. 3. oktober kl. 20 på Arne B. PR Foto
Harouna Samake spiller på Arne B. 3. oktober.

Svendborg: Den virtuose og anerkendte afrikanske musiker Harouna Samake er på besøg i Danmark dette efterår, og musikforeningen Giant Steps er med på tourlisten.

Torsdag 3. oktober kl. 20 kan man se Samake på Arne B.

Samake er en af Malis fremtrædende kamale n'goni-spillere. En mester på det 8 strengede instrument og med en lang historie af prisbelønnede musikalske samarbejder.

Han har medvirket på flere end 50 albummer med blandt andre den verdensberømte sanger Salif Kaita og med navne som Etienne Mbappé, Bassekou Kouyate, Leni Stern og Moussa Diallo.

Harouna Samakes musik har rødder i den klassiske Mali-blues, men er samtidig inspireret af jazz, blues og rock. I orkestret er andre af Malis topmusikere samt Harouna Samakes hustru, sangerinden Assetou Diakite. De øvrige medvirkende er Chawki Dahbi, guitar, Mike Clinton, bas, Carlos Sarduy, trompet/perkussion, og Legre Thibaut Sery, trommer/vokal.

Billetter kan købes på Billet.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En god investering i fremtiden

Rundt omkring i kommunerne bliver sidste hånd lagt på det kommendes års budget, og det kan være lidt en jungle at navigere rundt i, hvis man vil forsøge at finde hoved og hale i alle tallene. I det hele taget kan det der med økonomi hurtigt blive noget, som er svært at overskue og gennemskue. Det behøver ikke engang at være et kommunalt budget, det handler om. Det kan også være den helt private økonomi. Især hvis man står på helt uden forudsætninger for at kunne skabe sig et overblik over, hvordan pengene bruges klogest og hvilken type penge, man helst skal holde sig helt fra. Derfor er det et godt initiativ, der er sat gang i Svendborg Kommune. Et samarbejde mellem kommunen, handelsskolen i Svendborg og et pengeinstitut, skal hjælpe nogle af kommunens ældste skoleelever til at forstå, hvordan en privatøkonomi egentlig er skruet sammen, hvordan et budget fungerer og ikke mindst hvilke lån, det bare en skidt idé at røre ved. Det har i nogle år været meget nemt at låne penge, men jo nemmere det er, desto dyrere er lånet også ofte, og det kan jo være nemt at lade sig friste. Forhåbentlig ved de fleste efterhånden, at kviklån bare er en sløj idé at kaste sig over, men det skader absolut ikke, at de nye generationer får forklaret, hvad der skidt, og hvad der er kanel, af en person, der er næsten jævnaldrende med dem selv. Sandsynligheden for, at der bliver hørt grundigt efter er formentlig større end, hvis det er et menneske på deres forældres alder, der står med en løftet pegefinger. Den slags er der nok af i deres liv, og skal det virkelig trænge ind, er det vigtigt at undervisningen i privatøkonomi foregår i øjenhøjde. Sandsynligheden for, at informationerne sidder fast, øges markant. Umiddelbart bliver det da også godt modtaget. De elever Fyns Amts Avis har talt med om projektet har taget godt imod undervisningen. Så præsenteres det rigtigt, er sandsynligheden for en god modtagelse af budskabet også stor. Og så kan det være, at vi oplever bare lidt færre mennesker, der havner i en gældsspiral, hvor dårlig økonomi og deraf følgende kviklån er dagens ret. Derfor fortjener de involverede parter i undervisningsprojektet stor ros. Det er - meget apropos - en god investering i fremtiden.

Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Annonce