Annonce
Fyn

Afholder nyt møde: Dansk Folkehjælp mangler stadig frivillige til økonomisk rådgivning

Dansk Folkehjælp håber på større opbakning til deres nye møde den 27. oktober i Teglgårdsparken. Foto: Michael Bager
Derfor holdes nyt informationsmøde i Teglgårdsparken tirsdag den 27. oktober.
Annonce

Middelfart: I samarbejde med Middelfart Kommune starter Dansk Folkehjælp nu økonomisk rådgivning op i Middelfart. Dansk Folkehjælp håber, at frivillige vil være med til at hjælpe borgere med ondt i økonomien. Interessen viste sig dog at være beskeden ved det første informationsmøde den 8. oktober, hvor kun to meldte sig som frivillige rådgivere.

Derfor holdes nu et nyt informationsmøde for interesserede frivillige med en faglig økonomisk baggrund tirsdag den 27. oktober klokken 13 i Frivilligcenter Middelfart, Teglgårdsparken 17, i Middelfart.

Baggrunden for mødet er, at mange danskere har svært ved at holde styr på økonomien. Ifølge RKI's årsrapport, som udkom i januar 2019, er over 200.000 personer registreret som dårlige betalere i RKI. Derfor arbejder Dansk Folkehjælp på, at borgere med ondt i økonomien får adgang til gratis, uvildig og fortrolig økonomisk rådgivning drevet af frivillige.

Rådgiverne skal hjælpe borgere med en gennemgang af familiens økonomi og udarbejdelse af budget, hjælp til dialog med kreditorer, rådgivning om afdrag på gæld og gode råd omkring besparelser.

Økonomisk Rådgivning er et tilbud til økonomisk udsatte familier på overførselsindkomst og udsatte borgere, som har mistet overblikket over deres egen privatøkonomi.

Annonce

Succes i 23 kommuner

- Familier på overførselsindkomst har en stor risiko for at sidde fast i fattigdom, og såvel børn som forsørgere slås med afsavn som følge af gæld og fattigdom. Her er der ofte tale om familier, som ikke har andre alternativer til rådgivning end den, som frivillige kan tilbyde, forklarer generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem og nævner de gode erfaringer, Dansk Folkehjælp har haft med økonomisk rådgivning i 23 andre kommuner.

Et rådgivningsforløb varer typisk mellem fire og otte måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Borgmester til de ærøske forbrugere: Hvis du handler lokalt i dag, vil butikken også være der i morgen

Annonce