Annonce
Navne

Afgående sygehusdirektør: - Der vil være nødt til at ske en udbygning og ændring af Svendborg Sygehus

Den 1. 2020 september går lægelig direktør på OUH på pension med en god mavefornemmelse af, at OUH er i topform, og at udvidelse og ombygning af Svendborg Sygehus snart bliver en sag for regionsrådet i Syddanmark. Arkivfoto: Robert Wengler
Efter 13 år som lægelig direktør på Odense Universitetshospital går Peder Jest på pension. Han vurderer, at han efterlader sig et OUH i topform, og at der inden for en overskuelig fremtid bliver behov for at bygge om og udvide Svendborg Sygehus.
Annonce

Rettelse den 21. januar 2020: I nedenstående artikel oplyses det, at lægefaglig direktør på OUH, Peder Jest, var med til at indføre Danmarks første elektroniske patientjournal i 1992. Det er ikke korrekt. Peder Jest var derimod med til at indføre Danmarks første elektroniske sygehusjournal 1992 som cheflæge for Rudkøbing Sygehus.

Den 1. september i år siger medarbejderne på Odense Universitetshospital og dermed også på sygehusene i Svendborg og Nyborg samt på Ærø farvel til lægelig direktør Peder Jest, der i mere end 30 år har stået i spidsen for udviklingen af sundhedsteknologi, digitalisering og innovation.

Til den tid forventer Peder Jest at få mere tid til at cykle Sydfyn tyndt, spille guitar og at se mere til sine seks børnebørn og sit ene oldebarn.

Og selvom han ser frem til sit otium, hvor han trods pensioneringen stadig vil arbejde med innovation, kan det godt ærgre den 71-årige direktør, at han stopper på et tidspunkt, hvor der kun er tre år til flytningen af flere tusinde medarbejdede til supersygehuset Nyt OUH.

- Det, jeg kan ærgre mig mest over, er, at jeg ikke er med til at gøre det færdigt. Sådan en beslutning er jo "once in a lifetime". Men jeg har været med i meget af arbejdet specielt på det innovative område med ny teknologi, mobilteknologi og robotteknologi, siger han.

Peder Jest

Bor i Vindeby på Sydfyn.
Er uddannet læge med speciale i intern medicin og ældresygdomme.
Var fra 1990 cheflæge på det tidligere Rudkøbing Sygehus, Svendborg Sygehus og Sygehus Fyn.
Har siden 2007 været lægelig direktør ved Odense Universitetshospital.
Har gennem sin karriere været medlem af og formand for en lang række bestyrelser, udvalg og råd. Særlig kan nævnes, at Peder Jest er formand for OUH´s innovationsråd, medlem af direktionen for patient@home og næstformand i bestyrelsen for Welfare Tech.
Er grundlægger af det fælles forskning- og innovationscenter mellem OUH og Syddansk Universitet, CIMT.
Stillingen som lægelig direktør på Odense Universitetshospital vil blive opslået snarest muligt.
Det forventes, at der tages officielt afsked med Peder Jest i maj måned.
Kilde: Region Syddanmark
Annonce

Godt programmeret til at flytte

Netop sundhedsteknologi var også Peter Jests interesse og arbejdsområde, da han var med til at indføre Danmarks første elektroniske patientjournal i 1992 som cheflæge på Rudkøbing Sygehus.

Han har også sat aftryk på digitaliseringen som lægefaglig direktør på Sygehus Fyn og senere som lægelig direktør på OUH, hvorfra han nu lader sig pensionere.

Peder Jest har desuden grundlagt Center for Innovativ Medicinsk Teknologi og været kraftigt medvirkende til, at teknologien i dag matcher den højt specialiserede behandling, der gives på OUH.

Og beder man den afgående direktør om at vurdere, hvilket OUH han forlader og efterlader sig, er der ingen tvivl:

- Det er et det hospital i Danmark, som er mest kendt internationalt og nationalt for at innovere og lave løsninger, der gavner patienterne. Det kan vi se i Dagens Medicin på målinger på forskningsområdet og på antallet af professorer og publikationer, der er steget over de seneste år.

- Og så er det et hospital, der er rigtig godt på vej til at være programmeret til at flytte ind i Nyt OUH, siger Peder Jest og tilføjer, at han ikke fornemmer, at flytningen vil ende i skrækscenarier som ved andre supersygehusprojekter.

Annonce

- Det vil blive aktuelt for det næste regionsråd

Han mener også, at sygehusene i Svendborg, Nyborg og på Ærø, er uundværlige specialenheder, hvad angår metoder og udviklingsområder, som er i brug på OUH, og at de ikke kan undværes.

Nærmest tværtimod.

Ifølge Peder Jest er presset på især Svendborg Sygehus så stort, at det inden for en overskuelig fremtid kan blive nødvendigt at bygge om og udvide.

- Især Svendborg er en fuldstændig integreret enhed, hvor vi også har fælles afdelinger og personale. Men også Ærø og Nyborg har indflydelse og afsmittende effekt på, hvordan vi arbejder. Uden de specialenheder ville det ikke fungere, siger han og fortsætter:

- Der er allerede en enorm patientbelastning på Svendborg Sygehus, og der vil ske mange ting der i fremtiden. Jeg tror, der vil være nødt til at ske en udbygning og ændring af Svendborg Sygehus, hvor der sikkert også engang skal være enestuer som andre steder, da vi ikke kan have forskel på patientbelastningen, siger han.

Og selvom det lyder som et langvarigt projekt at gennemføre, mener Peder Jest, at den sag vil lande på regionrådspolitikernes bord i den igangværende valgperiode.

- Jeg tror, at regionsrådet, som sidder nu, vil komme til at arbejde med tanker og planer om det, og at det i næste regionsrådssammenhæng vil blive aktuelt, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce