Annonce
Langeland

Affaldsø i landsby - kun sommerhusejere er hørt.

Langeland Kommunes kort over de foreslåede placeringer af affaldsø til sommerhusområdet Botoften. Grundejerforeningen har valgt placering A.
Ifølge leder af teknisk afdeling Rikke Fink har sommerhusejerne afvist alle placeringer i sommerhusområdet Botoften og valgt en placering i landsbyen - kommunen har kun været i dialog med sommerhusejerne
Annonce

Fyns Amts Avis har forsøgt at få en forklaring på placeringen af affaldsøen i Botofte fra Langeland Kommune og på processen omkring placeringen.

Det har ikke været muligt at få et telefoninterview chefen for teknisk afdeling Rikke Fink, der har bedt Fyns Amts Avis fremsende skriftlige spørgsmål.

Som svar skriver Rikke Fink:

"Det er mit indtryk, at såvel Langeland Affald som kommunens medarbejder har været i dialog i forbindelse med vurdering af bedste mulige placering af den pågældende affaldsø.

Politiet har været oppe og besigtige placeringen, og har ikke trafiksikkerhedsmæssige kommentarer til den. De udtaler at oversigten er fin, og at det selvfølgelig bør sikres at oversigten bevares i forhold til bevoksning mv."

Hun sender desuden en redegørelse, der stammer fra 19. september. Heraf fremgår det at øen er placeret på Botoften grundejerforenings grund efter ønske og dialog med grundejerforeningen, og at placeringen i landsbyen er foretrukket af grundejerforeningen.

Det fremgår også, at man har forsøgt sig med en placering lige indenfor indkørslen til sommerhusområdet, men den er opgivet fordi Bukkeskovvej 5 ville få direkte udsigt til affaldsøen. Der er desuden foreslået en placering samme sted men på modsatte side af vejen Botoften og den er opgivet af samme grund. Endelig har man forsøgt sig med en placering på hjørnet af Bukkeskovej og Gammel Skolevej, men den placering har Langeland Forsyning afvist.

Fyns Amts Avis har siden modtaget svar på følgende spørgsmål fra projektleder Anders Rønlov Forchammer:

1 ) Har kommunen overvejet at benytte muligheden for at ekspropriere inde i Botoften? Nej, det har ikke været en overvejelse, da muligheden for ekspropriation til etablering af affaldsøer først blev godkendt i Kommunalbestyrelsen d. 7. oktober 2019. Aftalen om placering af affaldsøen blev indgået før dette tidspunkt.

2) Hvorfor har kommunen ikke hørt naboer og beboere i landsbyen Botofte om placeringen af affaldsøen, eftersom placeringen kommer til at berøre dem mere end sommerhusbeboerne? Det er skønnet, at en partshøring ikke er påkrævet ved den nuværende placering, da placeringen af denne affaldsø vil berøre en videre ubestemt kreds af personer og brugere.

3) Har kommunen taget principperne om at bevare landsbymiljøet, der eksempelvis gælder for byggeri af randhuse i Botoften med i overvejelserne om placeringen af affaldsøen? Der er i forbindelse med udstykningen af sommerhusområdet fra 1972 en række bestemmelser som fremtidige ejere skal overholde. I § 6 beskrives en række retningslinjer som fastlægger bebyggelsens ydre fremtræden, det omfatter farver og profil. De ydre bebyggelse skal have samme profil som den eksisterende bebyggelse, herunder skal der benyttes tilsvarende materialer. Etableringen af affaldsøen er ikke en bygning eller en bebyggelse, derfor kræves der ingen byggetilladelse eller lignende. De containere der skal opsættes, er mørkegrønne og skiller sig ikke markant ud fra den bagved liggende beplantning.

4) Er det i overensstemmelse med kommunens ideer om borgerinddragelse ikke at høre naboer til en nyt anlæg? Er besvaret i spørgsmål 2

Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce