Annonce
Langeland

Afdelingsleder efter idioti på badeanstalten: - Der har altid været hærværk

Driftsleder Poul Henrik Petersen ved et af de skraldestativer, som nogen har sparket i stykker natten til torsdag. Han mener dog ikke, at der i dag bliver begået mere hærværk, end da han startede ved kommunen for 45 år siden. Foto: Finn Eriksen
Ukendte har natten til torsdag begået hærværk flere steder på Rudkøbing Badeanstalt. Træls, men bestemt ikke et nyt fænomen, lyder det fra Langeland Kommunes leder af Vej, Park og Havne.
Annonce

Rudkøbing: Træls, men lad nu være med at tro, at verden er af lave.

Det må være tolkningen af budskabet fra lederen af Vej, Park og Havne i Langeland Kommune, Poul Henrik Petersen.

Vi møder ham fredag formiddag på Rudkøbing Badeanstalt, hvor han skal besigtige skaderne efter nogle ukendte personers besøg - formentlig natten til torsdag.

Og de har næppe været iført fløjlshandsker.

To skraldestativer er sparket i stykker, og desuden har låsekassen på døren på det corona-aflåste toilet fået en ublid medfart - uden at det dog er lykkedes de formastelige og formentlig trængende at komme til kummen.

Nogen har forsøgt at komme på toilettet, men døren holdt stand. Foto: Finn Eriksen
Annonce

Hærværk er ikke nyt

Poul Henrik Petersen fortæller, at der efter besøget har været en del morgenbadere på badeanstalten, og at det er dem, der har kontaktet kommunen.

Men han har også bemærket, at sagen har fået en del opmærksomhed på Udkantsgruppen Langeland på Facebook.

Og mens enkelte godt nok kalder det drengestreger og maner til besindighed, så giver debatten det overordnede indtryk, at vi har sagt farvel til en tid, hvor børn og unge hver aften trætte og med smil på læben lagde kind på puden efter en dag med lutter udfoldelser i kategorien sunde interesser.

Den køber Poul Henrik Petersen ikke.

- Da jeg startede som ung, håbefuld gartner ved kommunen i 1975, plantede vi træer alle vegne, og vi havde dårligt fået dem i jorden, før de blev knækket eller revet op igen, siger driftslederen, der gennem sine 45 år ved kommunen har gjort sig nogle erfaringer.

- Sidste år og i år har der været en del hærværk, men det kommer altid i bølger. Der er perioder, hvor det er slemt, og andre, hvor det ikke er, men verden er ikke af lave. Det er ikke værre nu, end da skribenterne på Facebook var unge, siger han.

Annonce

Nådigt sluppet

Efter besigtigelsen skønner Poul Henrik Petersen, at skaderne kan udbedres for omkring 2000-3000 kroner.

Det er nogenlunde nådigt sluppet, vurderer han, men dermed ikke sagt, at der ikke er noget at være ked af.

- Det er træls, for vi kunne jo lige så godt have gjort noget godt med de penge, og det er også ærgerligt for de frivillige, der har lagt et stort stykke arbejde her, at tingene bare bliver ødelagt, siger driftslederen.

Endelig oplyser han, at reparationsarbejdet formentlig vil blive sat i gang allerede mandag, og at der vil blive slået flere fluer med ét smæk.

- Vi lægger dækket ud på broen, så badeanstalten er toptunet til badesæsonen. På grund af coronaen har vi ikke kunnet gøre det endnu, siger Poul Henrik Petersen.

To af Rudkøbing Badeanstalts skraldestativer blev ofre, da et ukendt antal ukendte lagde vejen forbi natten til torsdag. Foto: Finn Eriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Analyse: Budgetforliget landede med ubetydelige politiske knubs og sværdslag

Annonce