Annonce
Søsiden

Advokat-fejl fører til nyt udbud af miljøskibe

Statens kommende miljøskibe Sif og Frigg har siden 2015 ventet i Svendborg på en ombygning. Skibene blev løftet på land hos Petersen & Sørensen Motorværksted på Frederiksøen i marts sidste år. Her har en - formoder vi - spøgefugl anbragt et lille venterum under skørterne på Frigg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
De Svendborg-oplagte katamaraner Sif og Frigg blev søsat fordi de skulle sejles til ombygning. Men det er nu udsat. Skibene bliver langs kaj i Svendborg.

SVENDBORG: Det bliver heller ikke i år, at Miljøstyrelsens Svendborg-oplagte skibe kommer til at tage de første vandprøver.

Miljøstyrelsens seneste plan var, at skibene skulle ombygges i foråret. Derfor blev Sif og Frigg for ti dage siden søsat i Svendborg havn. Men her flyder de endnu. En juridisk fejl i materialet har ført til, at udbudet til værfterne skal gå om.

Fejlen begået af den private virksomhed Kammeradvokaten er, at der i det oprindelige udbudsmateriale var stillet krav om - hvad Miljøstyrelsen kalder - "en uhensigtsmæssig høj økonomisk garantistillelse" fra skibsværftet i forbindelse med ombygningen af de to katamaraner.

Den fadæse tager Kammeradvokaten på sig. Fejlen betyder i praksis, at færdiggørelsen af skibene forhales yderligere. Skibene blev købt brugt i 2015 og har ligget uvirksomme i Svendborg lige siden.

Annonce

- Vi er rigtig godt trætte af de skibe

Vicedirektør i Miljøstyrelsen Lars Møller Christiansen lader overfor Fyns Amts Avis forstå, at styrelsen er "rigtig godt trætte af den sag om de to skibe":

- Det er meget beklageligt, at det ikke er lykkedes at indgå aftale om ombygning af skibene. Nu skal de så ud i genudbud. Men vi må henholde os til, at Kammeradvokaten konkluderer, at der for nuværende desværre ikke er andre juridisk holdbare alternativer end at gå i genudbud, påpeger Lars Møller Christiansen.

Skibene skulle være slæbt fra Svendborg til det udbudsvindende værft, Jobi i Nordjylland. Nu ligger Sif og Frigg fortøjet ved Øster Kajgade i Svendborg. Før skibene kom i vandet, havde de et trekvart år langt ophold på det tørre hos Petersen & Sørensen Motorværksted på Frederiksøen.

Lars Møller Christiansen oplyser, at Kammeradvokatens fejl fører til, at ombygningen af Sif og Frigg bliver omkring et halvt år forsinket.

- Jeg forventer, at de er klar til at tage vandprøver ved årsskiftet 2020-2021, siger Lars Møller Christiansen til Fyns Amts Avis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Konsensus og god karma i byrådet

Læserbrev: Byrådsmødet i tirsdags varede 38 minutter. Tro mig, jeg tog tid. Der var store vigtigt beslutninger på dagsordenen. Varmepumpe, klimasikring, Simac, solcelleanlæg, landsstævne og Bagergade. Alt blev i fællesskab nikket igennem, og bortset fra Enhedslistens politik-strategiske kommentarer, så udeblev diskussionerne, og alle stemplede ind på de, for os alle, så vigtige beslutninger. Tak for det, og tak til borgmesteren for forarbejdet og for at skabe en fornemmelse af fælles ejerskab. Det glæder mig, at der er ro på, og det må ligeledes glæde borgerne og erhvervslivet, at der konstant søges konsensus og fælles fodslaw om byens udfordringer. Erhvervslivet fortæller, at de godt kan lide, at der er politisk ro på - og det er der jo. Nu ser jeg frem til årets DI-erhvervsundersøgelse og håber, at firmaerne også honorerer indsatsen, hvis de fornemmer fremgang på det felt. Det var kun udenfor rådhussalens ruder, at regnen bankede på, og diskussionerne udeblev formentlig også fordi, at der ikke var hotte emner som for eksempel ”tagsten” på agendaen. Ifølge avisens udsendte, så var breaking news, at den kære Susanne Gustenhoff (EL) kom til at afsløre, at der formentlig kommer gratis bustransport til Landsstævnet. Ja, ja, sådan sætter vi jo vores prioriteter hver især. Min var, at der var god karma og konsensus på en kort byrådsmøde omkring så vigtige beslutninger.

Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce