Annonce
Svendborg

Adgangen for pårørende begrænses nu også på sygehuse i Svendborg og på Ærø

Også på Svendborg Sygehus må patienter nu kun have en pårørende på besøg frem til 4. oktober. Arkivfoto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce

Svendborg/Ærø/Fyn: Der bliver nu sat grænser for besøg af pårørende, så man kun må få besøg af én pårørende per patient på flere fynske sygehuse.

Det er resultatet af, at direktionen på OUH har besluttet at forlænge en række tiltag der skulle mindske smitterisikoen for corona til at gælde frem til 4. oktober. I samme omgang kommer tiltagene også til at gælde på OUH's øvrige sygehuse i Svendborg, Nyborg og på Ærø.

De nye tiltag er følgende:

Indlagte patienter kan kun modtage besøg af 1 fast pårørende og kun tage én fast ledsager med til konsultationer, besøg i ambulatorier eller lignende.

Der er dog undtagelser for pårørende til kritisk syge, døende eller børn. Er der for lidt plads i forhold til afstandskravet, kan pårørende stadig blive bedt om at vente udenfor. Øvrige pårørende opfordres til at deltage på telefon eller video.

OUH's medarbejdere på alle fire sygehuse arbejder hjemmefra, hvis det kan lade sig gøre uden at gå på kompromis med driften.

Derudover vil alle afdelinger så vidt muligt udnytte virtuelle muligheder for patientbehandling og pårørende-inddragelse.

- Vi har meget stor forståelse for, at det er svært for vores patienter og deres pårørende, og det er en rigtig ærgerlig situation at stå i, for de pårørende har en kæmpe betydning for patienterne. Men vi håber, at både patienter og pårørende har forståelse for, at det desværre fortsat er nødvendigt med ekstra tiltag i den her særlige situation. Og opfordrer til at man holder en tæt kontakt over telefonen, video osv, siger Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør på OUH, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce