Annonce
Fødselsdag

90 år og still going strong: Hans Erik Hansen fra Tved holder sig i gang med gymnastik og foreningsarbejde

Da pensioneret el-installatør Hans Erik Hansen afhændede forretning i Tved tilbage i 2006, fik han mere tid til sit frivillige arbejde i Tved Lokalhistoriske Forening, der med tiden er nået op på 500 medlemmer. Tirsdag fylder formanden 90 år.
Annonce

Som vaskeægte Tvedbo og formand for Tved Lokalhistoriske Forening har Hans Erik Hansen mere end almindelig styr på sin bys historie, og det er en historie, der interesser mange andre end ham.

Siden foreningen blev stiftet i 1989, er den nået op på 500 medlemmer, og også den yngre generation er repræsenteret på medlemslisten.

Det skyldes ifølge Hans Erik Hansen, at der er interesse for lokalområdet - og indbyggernes egne matrikler.

- Medlemmernens aldre er bredt fordelt, og ofte bakker yngre tilflyttere også op ved at melde sig ind i foreningen. De vil gerne vide noget om det sted, de bor, hvem der har boet i deres hus, og hvordan det har set ud, forklarer Hans Erik Hansen.

Annonce

Helt specielt sammenhold i Tved

Muligheden for at dykke ned i arkivalierne har alle, der lægger vejen forbi arkivet, der er nærmeste nabo til Tved Skole og forsamlingshus, men også en anden "lim" er med til at holde sammen på Tvedboerne, mener Hans Erik Hansen.

For sit eget vedkommende holder fødselaren krop og sind i gang med en omgang ugentlig morgengymnastik under Tved Gymnastik- og Idrætsforenings faner.

Og netop foreningsliv og sport er noget af det, der i særdeleshed skaber sammenhold i Tved, mener Hans Erik Hansen.

- Der har altid været et godt sammenhold i Tved, og specielt sporten er der godt gang i. Noget andet, der kendetegner Tved og som er med til at skabe sammenhold, er, at Tved har været et landsbysamfund, som godt nok er ved at smelte sammen med Svendborg, siger han.

Annonce

Fejrer sig selv med åbent hus

Hans Erik Hansen er født på Brændeskovvej og er uddannet elektriker. De to første år af sin læretid foregik på Tved Elværk og de sidste to år hos N. Due Pedersen og Kryger i Svendborg.

I 1955 slog han sig ned som mester på et tidspunkt i historien, hvor alle el-installationer skulle lægges om fra jævn- til vekselstrøm.

Og da Tved Elværk lukkede i 1956, købte han bygningerne på Tved Kirkevej og drev de næste 51 år selvstændighed virksomhed med sig selv som mester og chef og sin afdøde kone Linda i butikken, hvor der var salg af el-artikler, lamper og hvidevarer.

I 2006 solgte parret virksomheden, og i sit otium har Hans Erik Hansen indtil videre været formand for Tved Borgerforeningen gennem de seneste 14 år og som vedholdende formand for lokalarkivet siden 1993, hvor han trækker sin del af læsset, mens andre står for at samle og arkivere stof.

Tirsdag runder Hans Erik Hansen så de 90 år, og han holder i den forbindelse - på dagen - åbent hus i privaten på Tvedvej 167 A fra klokken 10 til 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce