Annonce
Svendborg

85 elever og 10 lærere sendt hjem: Corona på Svendborg-skole

Covid-19-pandemien har ramt Rantzausminde Skole. Otte er elever er konstateret positive, og fire klasser og deres lærere er sendt hjem. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Otte elever på Rantzausminde Skole er testet positive for covid-19, og derfor er fire klasser sendt hjem. Skolelederen vil ikke afvise, at det kan komme på tale at lukke yderligere ned.
Annonce

Svendborg: Der har i denne uge været længere mellem eleverne på Rantzausminde Skole, end der plejer at være.

Skoleleder Troels Segel bekræfter, at skolen er ramt af corona, og oplyser, at der i princippet er tale om to forhold.

- Det handler i første omgang om, at en elev i 1. og en i 6. klasse er testet positive i sidste uge, og derfor har alle elever i 1. og 6. klasse været hjemme i denne uge, siger han.

Der er to klasser på hvert af de to klassetrin, og i alt er 85 elever er sendt hjem, oplyser Troels Segel.

Annonce

Parallelle smittekæder

Siden er alle de hjemsendte elever blevet testet, og skolen har fået besked på, at yderligere seks er konstateret positive for covid-19, oplyser skolelederen.


Lige nu handler det meget om en enkelt klasse, og så længe vi kan holde det til det, kan vi håndtere det

Troels Segel, skoleleder på Rantzausminde Skole


Alle seks går i 6. klasse, men Troels Segel mener alligevel ikke, at de kan kobles til den 6. klasses-elev, som blev testet positiv først.

- De seks elever går i parallelklassen og har ikke haft noget med den første elev at gøre. De har haft idræt sammen, men har ikke været tæt på hinanden, så der er tilsyneladende tale om to parallelle smittekæder, siger skolelederen, der ikke vil afvise, at antallet af smittede kan løbe op.

- Der er forskel på, hvornår man kan booke tid, og hvornår svarene kommer. Jeg håber, det er slut nu, men kan ikke afvise, at der kommer flere tilfælde, siger Troels Segel.

Også lærerne i de to klasser - det drejer sig ifølge Troels Segel om 10-11 personer - har været hjemme i denne uge.

- De er alle blevet testet, og de fleste har fået svar. Alle svar er negative, siger skolelederen, der forventer, at lærere og elever er tilbage på skolen fra mandag i næste uge.

Annonce

Ikke grund til bekymring

Grund til panik er der ikke, vurderer Troels Segel.

- Lige nu handler det meget om en enkelt klasse, og så længe vi kan holde det til det, kan vi håndtere det. En del af eleverne har søskende i andre klasser, men vi er i god dialog med forældrene, som er meget opmærksomme, siger Troels Segel, som dog ikke helt vil udelukke, at det kan blive nødvendigt at lave yderligere tiltag.

- Hvis det spreder sig til andre årgange, kan vi blive nødt til at lukke mere ned. Men lige nu er vi ikke bekymrede, siger han.

Og så oplyser Troels Segel i øvrigt, at skolen ikke agerer på egen hånd.

- Vi er hele tiden i dialog med den lokale sundhedschef, corona-hotlinen og Styrelsen for Patientsikkerhed - og vi følger de anbefalinger, vi får, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce