Annonce
Svendborg

800 meter lang oliebræmme i sundet: Myndighederne leder efter årsag

En tynd film har lagt sig langs Christiansmindestien efter regnvejr, og beredskabet leder efter kilden til lækagen. I februar, hvor dette foto er taget, skete et lignende udslip. Privatfoto
Annonce

Svendborg: Politi og beredskab har tirsdag og onsdag ledt efter en årsdag til en 800 meter lang oliebræmme langs Christiansmindestien.

Kystlinjen er blandt andet afsøgt med drone.

Det fortæller Beredskab Fyns indsatsleder Brian Christensen.

- Vi har overfløjet området sammen med politiet, men hvor udslippet præcist stammer fra, kan vi ikke sige. Det er kommet i forbindelse med et kraftigt regnskyl, og næste gang det regner, vil vi være i området igen og se, om vi kan opspore lækagen, siger han.

- Der er tale om dieselolie, og vi opfordrer værfter og værksteder i  havneområdet til at se, om lækagen kan stamme fra dem. Måske er de ikke klar over det, men vi vil gerne vide, hvis de foreksempel har et udslip i forbindelse med regnvand. Så vi kan få lukket af for det.


Vi opfordrer værfter og værksteder i havneområdet til at se, om lækagen kan stamme fra dem.

Brian Christensen, Beredskab Fyn


Brian Christensen siger, at dieselforureningen eventuelt kunne stamme fra et fartøj, men det kunne også være fra en landtank et sted.

Forureningen skete lige efter regnvejret og ved lavvande tirsdag, og olien lagde sig i tang og stensætningen langs stien. Ved det efterfølgende højvande løb det ind over stien og fordampede i solskinnet.

- Det medførte en lugt af dieselolie i området, siger Brian Christensen, der også oplyser, at oliefilmen nu er så tynd, at den ikke kan samles op.

- Det ser voldsomt ud, men det er alligevel en relativ lille forurening. En stor del af den vil fordampe i solen, og så vil resterne med vind og strøm blive spredt til et større område.

Det er i øvrigt samme område, som blev ramt af en lignende forurening i februar, hvor  man heller ikke kom kilden nærmere.

Derfor håber indsatslederen, at folk i området nu vil gøre en indsats for at tjekke deres oliebeholdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce