Annonce
Svendborg

80 undervandsjægere fra Europa og Afrika kommer til Svendborg for at konkurrere

For en undervandsjæger gælder det om at kunne snige sig ind på skudhold af fisken, som man fanger med harpun eller spyd. PR-foto
Svendborg skal være vært for Euro-Afrikanske mesterskaber i undervandsjagt, som for første gang holdes i Skandinavien. Sportsdykkerne roser byen for den lokale opbakning.

Svendborg: Noget så eksotisk som Euro-Afrikanske mesterskaber i undervandsjagt, kommer til at foregå i vandet ved Svendborg fredag 6. til søndag 8. september.

Det er første gang, at mesterskabet foregår i Skandinavien - og samtidig er der for første gang en klasse for kvinder, der dyster om Europamesterskabet.

– Vi er stolte af, at det er lykkedes at få mesterskaberne til Danmark. Og vi er særligt stolte af, at kvinderne nu får deres egen konkurrence. Det er lige i tidens ånd, siger William Siefert, formand for Undervandsjagtudvalget i Dansk Sportsdykker Forbund, i en pressemeddelelse.

Annonce

Kort om undervandsjagt

Ved undervandsjagt fridykker man med snorkel i saltvand og jager med harpun eller håndspyd. De fleste jægere svømmer ud fra kysten, men man kan også jage fra båd eller kajak.

Alle med fisketegn må undervandsjage og skal overholde samme regler for mindstemål og fredning som andre lystfiskere.

Undervandsjagt kan dyrkes rekreativt eller som konkurrencesport.

De senere år har der været en kraftig vækst i antallet af undervandsjægere i Danmark. Således har den fynske Facebookgruppe "UV-jagt Fyn" hele 3.900 medlemmer.

Dansk Sportsdykker Forbund
Dansk Sportsdykker Forbund organiserer undervandsjægere, fridykkere, finnesvømmere, sportsdykkere og undervandsrugbyspillere i Danmark. Forbundet er medlem af Danmarks Idræts Forbund og det internationale sportsdykkerforbund, CMAS. /exp

Jægere får base i Svendborg

Undervandsjægerne jager på Langeland om lørdagen og ved Nyborg-Sprogø om søndagen. Basen for de 80 jægere og hjælperne bliver på Hotel Christiansminde i Svendborg.

– Den lokale opbakning har været stor, og det er vi selvsagt taknemmelige for, siger William Siefert.

Hvis man er lidt blank på sporten, kan det skyldes, at den af gode grunde ikke er særlig publikumsvenlig. Jagten foregår jo under vandet. Men mange er interesserede i undervandsjagt og ved DM i undervandsjagt på Langeland i 2018 var indvejningen en offentlig begivenhed med stor succes. Derfor vil indvejning af fisk og kåring af vinderne finde sted i Rundbuehallen på Frederiksø.

Varmestue får fangsten

– Det er en fin lejlighed til at synliggøre sporten og ikke mindst en mulighed for at fortælle om undervandsjagt som selektivt og bæredygtigt fiskeri. Vi fanger ikke mere, end vores familier kan spise. Den fangst, der bliver til overs til mesterskaberne, forærer vi til Kirkens Korshærs varmestue i Svendborg, siger William Siefert.

Fredag 4. september mødes undervandsjægerne ved Naturama kl. 14. Derefter går de sig mod torvet og derefter Frederiksø, hvor Svendborgs borgmester Bo Hansen officielt åbner mesterskaberne.

Publikum er velkommen på Frederiksø lørdag kl. 16-19, hvor der også er lidt aktivitet på land. Søndag kåres vinderne omkring 19.

Konkurrencen foregår med snorkel i saltvand, og det gælder om at fange flest kilo fisk - efter almindelige fiskeregler. PR-foto
Mens publikum ikke kan se meget af det, der foregår under vandet, er selve indvejningen mere spændende. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dengang: Håndskrivende forfatter

Annonce