Annonce
Fyn

78-årig tradition er slut: Pensionistforening lukker

Benny Dyrdorf, formand for Danske Seniorer Kreds Fyn, prøvede at overtale medlemmerne af Bogense og Omegns pensionistforening til at melde sig i bestyrelsen men uden held. Til venstre sidder den konstitueret formand, Karin Jørgensen samt resten af bestyrelsen. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Det blev et endeligt farvel til Bogense og Omegns Pensionistforening, da foreningen afholdt generalforsamling torsdag middag. Ingen ville i bestyrelsen.
Annonce

Bogense: 93 af de i alt 167 medlemmer af Bogense og Omegns Pensionistforening var tilmeldt torsdagens generalforsamling, og forsamlingshuset i Skovby var godt fyldt op, men da det blev tid til at finde en ny bestyrelse, var forsamlingen stille.

For at foreningen kunne bestå, var det nødvendigt at få valgt en ny bestyrelse med formand, næstformand og kasserer, da den nuværende bestyrelse ikke ønsker at fortsætte, men det lykkedes ikke.

- Jeg vidste det godt på forhånd. På den ene side er jeg selvfølgelig ked af det på foreningens vegne, men jeg er også glad på mine egne vegne for, at vi har fundet en løsning, fortæller Karin Jørgensen, som siden januar har siddet på pinden som konstitueret formand efter hendes forgænger Merry Møller Hansen valgte at gå af.

Annonce

Mangler nye kræfter

En af grundene til den sigende tavshed blandt pensionistforeningens medlemmer mener Karin Jørgensen er, at alderen tynger hos langt de fleste.


Der er ikke nogen her fra 1957 og op efter, og det har noget at sige. Vi har ikke formået at få nye medlemmer, som havde ressourcerne til at føre det videre.

Karin Jørgensen, konstitueret formand for Bogense og Omegns Pensionistforening


- Der er ikke nogen her fra 1957 og op efter, og det har noget at sige. Vi har ikke formået at få nye medlemmer, som havde ressourcerne til at føre det videre, forklarer Karin Jørgensen.

Også i 2017 var foreningen lukningstruet, og i juli i år søgte foreningen efter medlemmer, som ville tage en tørn i bestyrelsen.

Annonce

Gratis frokost

På trods af den triste nyhed går medlemmerne ikke tomhændet fra forsamlingshuset. Frokosten er nemlig gratis takket være et tilskud fra Danske Seniorer, som også var mødt op til torsdagens generalforsamling. Foreningen kunne derfor byde på tre-retters menu og kaffe. Herudover blev medlemmerne 500 kroner rigere, da årets revytur til Odense Sommerrevy blev aflyst på grund af corona.

Allerede på mandag mødes den nu afgående bestyrelse for at få styr på de sidste praktiske ting.

Der er dog også lidt godt nyt, da Danske Seniorer til sidste punkt på dagsordenen meldte ud, at de vil prøve at stable en ny forening på benene til næste år. Der er stadig lidt penge på pensionistforeningens konto, og det er for disse penge, at Danske Seniorer vil annoncere efter nye medlemmer til en eventuel bestyrelse.

Da dagsordenen på generalforsamlingen faldt på valg af ny bestyrelse, blev der stille blandt de fremmødte. Ingen meldte sig, derfor må den 78-årige gamle forening lukke. Danske Seniorer vil dog næste år forsøge at stable en ny forening på benene og annoncere for det i Bogense for foreningens sidste penge. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Mekanikeren var selv i tvivl i morges: De færreste ved, hvordan de tænder for tågelygterne

Svendborg

Mand reddet op af Svendborg Havn

Faaborg-Midtfyn

Elev på Tingagerskolen testet positiv for corona: Alle elever i klassen og en lærer er sendt hjem

Ærø For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Svendborg

Taxachauffører med opfordring til bilister i tågen: Hold afstand, husk tågelygter og sænk farten

Annonce