Annonce
Fyn

760 nye smittetilfælde: Heunicke lufter mulige stramninger

Udenrigsminister Jeppe Kofod holder doorstep i forbindelse med den ugentlige opdatering af rejsevejledninger, i Udenrigsministeriet i København, torsdag den 22. oktober 2020. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Torsdag har antallet af nye bekræftede smittetilfælde på én dag slået rekord. Det sker samtidig med, at smitten også er stigende i store dele af Europa.

Fyn: Torsdag er der bekræftet 760 nye smittetilfælde. Det er det højeste antal, der er målt siden foråret.

Dagen før var tallet 630, og på baggrund af det varslede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tidligt torsdag, at der kunne komme stramninger af restriktionerne. Om dagens stigning er nok til at udløse yderligere stramninger, vides ikke endnu.

Over for DR Nyheder varslede ministeren også, at vi nu reelt er inde i anden bølge af corona-epidemien. De udbrud, der er poppet op forskellige steder siden foråret, har altså blot været mindre pukler.

Annonce

Selvom tallene stiger, og vi muligvis kan se frem til flere restriktioner, skal man dog huske på, at Danmark står langt bedre i forhold til at skulle håndtere en ny bølge af corona. Der er stadig lang vej fra nu til de tilstande, vi havde i foråret.

Pressemøde

Udenrigsministeriet holdt pressemøde torsdag eftermiddag, hvor den som ventet fortalte om en opdateret rejsevejledning, hvor flere lande får den orange farve. Det betyder, at ministeriet fraråder alle unødvendige rejser til de lande.

Dermed er det kun Grækenland og Norge, som er åbne for danskerne. Som dansker skal man dog 10 dage i karantæne, hvis man rejser ind i Norge.

- Vi ser ind i en verden, hvor coronaen er hverdag. Det er alvor. Det er ikke os, der lukker mulighederne for at rejse. Det er coronasmitten, som er i stigning. Derfor fraråder vi alle ikke-nødvendige rejser, forklarede udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på pressemødet.

Opdateringen sker på baggrund af den stigende smitte, som mange europæiske lande oplever. Blandt andet lande som Tjekkiet, Frankrig, England, Belgien og Spanien indført stramme restriktioner på nattelivet, færden i offentligheden og forsamlingsmængder.

Annonce

På Fyn

Odense Kommune oplever torsdag også et spring i antallet af smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere, også kaldet incidensen. Den stiger fra 69 onsdag til 78 torsdag. Det svarer til, at der den seneste uge har været 159 tilfælde i Fyns mest befolkede kommune.

Nyborg Kommune går fra en incidens i midt-40'erne til 56, hvilket svarer til 18 bekræftede tilfælde den seneste uge. I Kerteminde Kommune falder incidensen en smule til 80. Det svarer til 19 tilfælde den seneste uge.

Annonce

17 nye indlæggelser

Kigger vi på hele landet, er fire personer døde med corona de seneste 24 timer. Det betyder, at 694 danskere er døde med corona siden 27. januar.

Med 17 nye indlæggelser ligger der nu 124 personer på landets hospitaler, hvilket er to mere end dagen før. Af dem ligger 17 på intensiv, og af dem ligger 12 i respirator.

De fynske coronatal 22. oktober

Tal fra dagen før står i parentes.

Odense: 78 (69)

Nordfyns: 14 (17)

Middelfart: 34 (36)

Assens: 32 (32)

Faaborg-Midtfyn: 25 (29)

Nyborg: 56 (47)

Kerteminde: 80 (84)

Svendborg: 29 (36)

Langeland: 16 (8)

Ærø: 50 (67)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce