Annonce
Langeland

75 år siden strandingen ved Påø: Mindehøjtidelighed bliver udskudt

Danmarks Naturfond og Langeland Museum går sammen om at markere 75-året for den dramatiske hændelse ved Påø Strand ved Skovsgaard. Pressefoto
Danmarks Naturfond og Langelands Museum går sammen om at markere 75-året for begivenheden ved en mindehøjtidelighed ved Påø Strand.

PÅØ: I år er det 75 år siden den dramatiske hændelse, hvor en stor flydedok med 1.400 franske og russiske krigsfanger strandede ud for Påø Strand ved Skovsgaard på Sydlangeland. Mange langelændere var involveret i at redde og hjælpe de mange ulykkelige mennesker, og mens redningsarbejdet stod på, lød meddelelsen om de tyske troppers overgivelse i Holland, Nordvesttyskland og Danmark over radioen fra BBC London.

Mere end 500 krigsfanger fik midlertidigt logi på Skovsgaard, som i dag ejes af Danmarks Naturfond.

Begivenheden fik en lykkelig udgang, og mange langelændere har familiemedlemmer, der stadig har minder fra krigsfangernes ophold på Langeland i 1945.

Danmarks Naturfond og Langelands Museum vil gerne markere 75-året for begivenheden ved en mindehøjtidelighed ved Påø Strand og på Skovsgaard. Det var oprindeligt planen, at det skulle foregå lørdag d. 2. maj. Men på grund af corona-situationen er arrangementet udskudt - foreløbigt til den 6. september.

- Det er vores håb, at rigtig mange har lyst til at deltage i arrangementet og være med til at markere den helt særlige dag. Arrangementet vil blive annonceret i dagspressen, lyder det i en pressemeddelelse.

Så snart det er muligt at mødes igen på sikker vis, vil Skovsgaard åbne for to nye udstillinger i hovedbygningen. Den ene er en historisk udstilling om Påø-strandingen, som Langelands Museum står for. Den anden udstilling er en kunstudstilling, hvor de tre kunstnere Alfio Bonanno, Keld Nielsen og John Rasmussen sætter hændelsen ved Påø Strand i et kunstnerisk perspektiv. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

GOG

GOG forlænger med stregtalent

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce