Annonce
Fyn

65 millioner kroner kan fordeles: Karin vil bruge penge på udvikling

Karin Christiansen har indtil videre siddet en periode i byrådet i Assens Kommune. Arkivfoto: Jens Wognsen
Venstres Karin Christiansen er ikke i tvivl om, hvordan hun gerne ser, at pengene fordeler sig, når byrådet i Assens Kommune snart skal i gang med at forhandle næste års budget.

Hvad vil du bruge flere penge på, når I for én gangs skyld har noget at dele ud af?

- Jeg synes faktisk, det ligger lige til højrebenet. Jeg synes, vi har haft nogle rigtige gode processer om nye politikker, der er blevet udviklet, hvor en masse folk har været med i medskabelsen omkring det. Nu synes jeg, at det er oplagt at udvikle inden for de områder, vi har aftalt, i forhold til de politikker vi har skabt.

Hvad tænker du konkret på her?

Annonce

- For eksempel vores sundhedspolitik, hvor vi har forslag til en masse forebyggende indsatser. Vi har også almenområdet på skolerne, som klart trænger til at blive prioriteret lidt. Der er en masse i politikkerne, der peger ind i udvikling. Nu skal vi huske at bruge de knager, som vi har fået skabt. Borgerne har selv været med til at give bud på det gode liv, og det skal vi huske at udnytte, så der er noget troværdighed omkring det.

De 29 byrådspolitikere

Når budgetlægningen for 2021-24 så småt begynder 17. august, skal byrådet i Assens Kommune i år ikke spare. Det er en ny situation for politikerne, som de seneste år har måtte skære ned på både velfærd, anlægsbudget og meget andet.

Derfor spørger Fyens Stiftstidende alle 29 politikere, hvordan de helst vil prioritere de 65 mio. kroner, der ser ud til at være til rådighed i år. Vores ambition er at nå alle politikerne, før budgetfasen går i gang.

Foreløbig har vi bragt interviews med: Søren Thomsen (K), Mogens Mulle Johansen (SF), Lars Kristian Pedersen (V), Henrik Hansen (S), Sara Emil Baaring (S), Flemming Risskov (SF), Knud Søby (V), Poul Poulsen (R), Erik Klindt Andersen (V), Berit Schaldemose (S), Kaj Alstrup (EL), Ib W. Jensen (V), Lars Kolling (DF), Henrik Mott Frandsen (V), Charlotte Kjær (S), Tine Grau Poulsen (V), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) og Karin Christiansen (V).

Hvor mangler der at blive prioriteret på skoleområdet?

- Der har i lang tid kørt en inklusionsdagsorden, og hvis vi skal lykkes med at inkludere børn på almenområdet, skal der prioriteres ressourcer til, at vi kan løfte opgaven. Og der synes jeg, at vi i sundhedspolitikken og i børne- og ungepolitikken har peget på områder for, at det kan lykkes med nogle gode rammer. Nu har vi chancen for at gå ud ad de nye vej.

Du nævner selv nye veje. Hvad med anlægsområdet?

- Jeg oplever, at der ikke har været mulighed for at lave de store investeringer på det område, men jeg er fuldstændig enig i, at der skal lægges penge på anlæg. Og så kan pengene hurtigt få ben at gå på.

Skal alle pengene bruges på én gang?

- Jeg synes, det er vigtigt, at ressourcerne bliver investeret klogt. Der vil kunne opstå muligheden for, at man kan gøre ting på nye og andre måder, som måske kan skabe mere værdi. Og det er vigtigt, at vi ikke får brugt pengene sådan, at vi skal skære dem væk igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce