Annonce
Navne

65 år: Gårdejer Erik Pilegaard Petersen

Gårdejer Erik Pilegaard, Petersen, Kædeby, fylder 65 år. Arkivfoto

65 år: Bestyrelsesmedlem i A/S Svendborg Avis og gårdejer Erik Pilegaard Petersen, Langøvej 4, Kædeby, 5932 Humble, fylder 65 den 16. juli.

Erik Pilegaard Petersen driver til daglig Egebjerggård i Humble på Langeland, som han overtog fra sine forældre i 1978.

Han tog i sin tid en traditionel landbrugsuddannelse, der indebar ansættelser på Fyn og på godserne Aalholm og Binnitze på Lolland. Han var desuden på Korinth Landbrugsskole og Bygholm Landbrugsskole i Horsens, hvorefter han kunne kalde sig driftsleder.

Annonce

Da han overtog Egebjerggård hørte der 20 hektar jord med og staldene stod tomme, men det fik Erik Pilegaard Petersen hurtigt gjort noget ved. Året efter var der smågrise i staldene og i 1984 købte han og hans kone, Aase, endnu en gård i Kædeby, som de brugte til slagtesvin.

I 1992 byggede de nye stalde på Egebjerggård og med plads til 140 søer og slagtesvin var produktionen fordoblet. Senere omlagde de til udelukkende at have slagtesvin.

Efterhånden som svineproduktionen steg, måtte der også mere jord til og i 2015 var parret oppe på 140 hektar.

Erik Pilegaard Petersen har desuden været formand for Langelands Vandløbslaug og i bestyrelsen for Langelands Landøkonomiske Forening. Da sidste nævnte blev nedlagt, fortsatte han i Agro-gårdens driftsøkonomiudvalg, indtil gården lukkede i 2010.

Erik var også i bestyrelsen for Sydlangelands Venstre før kommunesammenlægningen.

I dag driver Erik stadig gården og bruger derudover tid med sine børn og børnebørn samt i Odd Fellow Logen i Rudkøbing og som bestyrelsesmedlem i A/S Svendborg Avis.

Fødselsdagen skal efter planen bruges på at høste, så fejringen af de 65 må vente til weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Rejselysten journalist fylder 40

Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce