Annonce
Fyn

60 børn er sendt hjem: Endnu et coronatilfælde på folkeskole

Kerteminde Byskole har sendt hele 2. årgang hjem og cirka halvdelen af 3. årgang, da børnene går i SFO sammen. Arkivfoto: Mille Tindal Thomsen
I den seneste uge har Kerteminde Byskole konstateret tre coronatilfælde blandt elever på skolen, og det betyder, at flere klasser skal testes, inden de må vende tilbage.
Annonce

Kerteminde: Fredagens tal viser, at covid-19 stadig har godt fat i Kerteminde Kommune. Incidenstallet – tilfælde per 100.000 indbyggere – er på 130,5 med 31 tilfælde for den seneste uge.

Et af de nye tilfælde er på en af Kertemindes skoler.

Det fortæller Anders Bjældager, kommunaldirektør i Kerteminde Kommune.

- Vi har haft et enkelt smittetilfælde i en skole igen. Det er Kerteminde Byskole. De har sendt 2. årgang hjem og nogle enkelte elever fra 3. årgang, som går i SFO sammen, hvor de deler gruppe. De skulle gerne kunne starte op igen senest tirsdag i næste uge, hvis der ikke er yderligere smitte.

På den seneste uge har skolen altså haft tre smittetilfælde, men det betyder ikke, at der er et lokalt smitteudbrud i gang. Styrelsen for Patientsikkerhed opfatter først et smitteudbrud, når der har været fem tilfælde på syv dage.


Vi har haft et enkelt smittetilfælde i en skole igen.

Anders Bjældager, kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


Annonce

Over 60 børn er hjemme

Jesper Bech Madsen, der er skoleleder på Kerteminde Byskole, fortæller, at der er en del børn, der er hjemsendt på baggrund af det seneste tilfælde af coronavirus.

41 elever er fra 2. årgang, mens 20 elever fra 3. årgang, som de går i SFO sammen med, også er hjemsendt de næste par dage.

Han tilføjer, at børnene skal testes to gange i alt i denne omgang.

- Der skal gå fire dage fra, at de har været i kontakt med den smittede, før de kan blive testet første gang. Når de så har en negativ test efter første test, så må de komme i skole igen, og så skal de også have en test nummer to 48 timer efter første test.

For de hjemsendte elever betyder det altså, at de skal testes lørdag og mandag.

Skolelederen forklarer også, at i skoleverdenen er én årgang en enhed, så to klasser på en årgang har eksempelvis idræt sammen. De to klasser er samlet i en boble og er også sammen, når der bliver leget. Der opstår dog problemer, når eleverne går fra skole til SFO'en.

- Udfordringen i SFO’en er, at der ikke er kapacitet til, at vi kan holde alle fire årgange adskilt på samme vilkår, som vi kan i skoledagen. Derfor er 2. og 3. årgang sammen. Det er den vurdering, vi har gjort, fordi der er færre 3. klasser, der går i fritidsordning, end der er 0. klasser, siger Jesper Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce