Annonce
Langeland

60.000 kroner i bøde: Brændte bygningsaffald af

60.000 kroner i bøde, lød dommen ved Retten i Svendborg. Arkivfoto: Jens Wognsen
Mand skaffede sig i to omgange af med bygningsaffald

SYDLANGELAND: En mand fra Sydlangeland er ved Retten i Svendborg blevet idømt en bøde på 60.000 kroner for to gange tilbage i 2017 at have brændt bygningsaffald ulovligt af. Første gange var i juni, anden gang i december.

Det skete på samme adresse på Sydlangeland som led i en ombygning af hans ejendom, og der var tale om en overtrædelse af både miljøbeskyttelsesloven og affaldsbekendtgørelsen. I begge tilfælde blev der brændt i hvert fald 1000 kg. af, nævnes det i dommen fra Retten i Svendborg, hvor sagen har været behandlet for nylig.

At han gjorde det to gange blev bemærket som skærpende i dommen.

Der var tale om blandt andet telefonpæle, en olietank med lidt rester, materialer, indeholdende flamingo, imprægnerede træpaller og meget andet.

Det afbrændte skulle i stedet have været sorteret og kørt til autoriseret behandler af erhvervsaffald.

Betaler manden ikke bøden, kan den forvandles til en fængselsstraf. Den vil i så fald lyde på 20 dage, står der i dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce