Annonce
Langeland

5G modstander i chok

- Sundhedstyrelsen er købt og betalt af teleindustrien. Der er ingen information om de her ting i pressen, lyder det fra 5G-modstander Janinna Talasi Ørting, der er chokeret over, at 5G nu udrulles på Langeland. Privatfoto
Janinna Talasi, der er initiativtager til facebookgruppen Hjertenetværket på Langeland, der kæmper mod 5G, troede at 5G var opgivet
Annonce

LANGELAND: Med borgmester Tonni Hansens udmelding om, at Langland som forsøgsområde for 5G var opgivet i december, var der flere, der åndede lettet op, ikke mindst medlemmer af facebookgruppen Hjertenetværket på Langeland.

Men med nyheden om, at TDC allerede i slutningen af ferbruar har moderniseret alle deres tyve master på Langend, så de kan sende 5G, er initiativtageren Janinna Talasi noget nær i chok.

- Det er en meget trist besked. Jeg var sikker på, at vi havde fået det stoppet. Det er meget meget uheldigt - jeg er selv meget følsom for stråling, og hvor skal jeg og andre, der har det på samme måde, nu være, siger hun.

At myndighederne ikke har fundet bevis for, at stråler fra 5G er skadeligt, giver hun ikke meget for.

- Sundhedstyrelsen er købt og betalt af teleindustrien. Der er ingen information om de her ting i pressen. Det er uhyggelige kræfter, der står bag. Hvis 5G inden længe dækker landet, hvor skal vi være - os, der ikke tåler strålerne, spørger hun.

Benytter du ikke selv telefon og computer?

- Jo, men jeg bruger fastnet, jeg har ledninger over hele mit hus. Og man kan istedet for mobilstråling grave fibernet ned - det er ufarligt, siger Janinna Talasi.

Hun vil fortsætte med at fortælle om 5G på facebookgruppen Hjertenetværket og andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce