Annonce
Langeland

5G modstander i chok

- Sundhedstyrelsen er købt og betalt af teleindustrien. Der er ingen information om de her ting i pressen, lyder det fra 5G-modstander Janinna Talasi Ørting, der er chokeret over, at 5G nu udrulles på Langeland. Privatfoto
Janinna Talasi, der er initiativtager til facebookgruppen Hjertenetværket på Langeland, der kæmper mod 5G, troede at 5G var opgivet

LANGELAND: Med borgmester Tonni Hansens udmelding om, at Langland som forsøgsområde for 5G var opgivet i december, var der flere, der åndede lettet op, ikke mindst medlemmer af facebookgruppen Hjertenetværket på Langeland.

Men med nyheden om, at TDC allerede i slutningen af ferbruar har moderniseret alle deres tyve master på Langend, så de kan sende 5G, er initiativtageren Janinna Talasi noget nær i chok.

- Det er en meget trist besked. Jeg var sikker på, at vi havde fået det stoppet. Det er meget meget uheldigt - jeg er selv meget følsom for stråling, og hvor skal jeg og andre, der har det på samme måde, nu være, siger hun.

At myndighederne ikke har fundet bevis for, at stråler fra 5G er skadeligt, giver hun ikke meget for.

- Sundhedstyrelsen er købt og betalt af teleindustrien. Der er ingen information om de her ting i pressen. Det er uhyggelige kræfter, der står bag. Hvis 5G inden længe dækker landet, hvor skal vi være - os, der ikke tåler strålerne, spørger hun.

Benytter du ikke selv telefon og computer?

- Jo, men jeg bruger fastnet, jeg har ledninger over hele mit hus. Og man kan istedet for mobilstråling grave fibernet ned - det er ufarligt, siger Janinna Talasi.

Hun vil fortsætte med at fortælle om 5G på facebookgruppen Hjertenetværket og andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Ærø For abonnenter

HF & VUC på Ærø ramt af besparelser: Lærere sat 25 procent ned i tid og løn

Annonce