Annoncørbetalt indhold

5 tips: Sådan gør du bilen sommerklar

Med vinterens kulde, fugt og vejsalt er din bil særlig udsat for rustskader i vintermånederne. Når sommeren vender tilbage, er det derfor på tide at gøre status og gøre bilen sommerklar!

I denne artikel giver If Skadeforsikring dig 5 gode råd til, hvordan du gør din bil klar til sommeren.

Få en sommerklar bil

Rust er din bils værste fjende, og det er derfor vigtigt, at du gør hvad du kan for at forebygge og fjerne det. Det gør du bl.a. ved at give bilen en ordentlig omgang ved sommerens start, hvor du fjerner rustens 2 forudsætninger: Snavs og fugt.

Annonce

Udryd rusten

Gennemgå bilens lak for ridser med en claybar, maling eller reparationslak, og fjern eventuel flyverust, så ujævnhederne ikke udvikler sig til rust.

Du kan også give bilen en ordentlig omgang rustbeskyttelse, især af undervognen, da det er hér, vinterens salt og fugt sætter sig fast og udvikler rust.

Annonce

Vask bilen

Vasken foretages i hånden, og du starter med at spule bilen med haveslangen, med et særligt fokus på paneler og hjulkasser. Herefter går du i gang med svamp og sæbe. Vinduerne klarer du med vinduesrens og fnugfri klude, og du kan evt. supplere med et par dråber opvaskemiddel – så dannes der mindre dug på dine bilruder.

Annonce

Smør bilen

Husk at smøre bilens bevægelige dele såsom hængsler og vinduesviskere, foruden gummilister og alle låsene, så de ikke mørner eller ruster sammen.

Husk at gå dine vinduesviskere efter, når vejret skifter, og tjek om gummiet stadig er blødt og intakt. Hvis gummiet er hårdt eller revnet, bør du få vinduesviskerne skiftet.

Annonce

Skift til sommerdæk

Når temperaturen overstiger 7 grader, skal sommerdækkene findes frem fra garagen. Sørg for, at sommerdækkene hverken er møre eller revnede, og at mønsterdybden er mindst 1,6 mm, så du har optimalt vejgreb.

Annonce

Rengør motorrummet

Fjern al skidt og snavs i motorrummet, skift gerne olien og oliefilteret, rengør kølerens lameller og efterfyld evt. med ren kølervæske.

Er dit batteri vedligeholdelsespligtigt, bør du efterse syrestanden og efterfylde med demineraliseret vand. Gennemgå også batteriets poler for grønne gevækster og efterspænd kablerne.

If Skadeforsikring er Nordens førende forsikringsselskab, som især i Danmark har specialiseret sig inden for bilforsikringer tilpasset den enkelte biltype og -mærke. Du kan læse mere om deres bilforsikringer her: Bilforsikring

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.