Annoncørbetalt indhold

5 seværdigheder i USA du bare skal se

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

USA er for mange et rejsemål på et tidspunkt i livet. Det er ikke nødvendigvis fordi man på forhånd har en idé om hvad man ønsker at se og opleve, men alene det at besøge USA kan være en begivenhed for mange. Her får du 5 seværdigheder, der kan inspirere dig til planlægningen af en eventuel tur til USA.


Annonce

Find seværdigheder for alle typer interesser i USA

USA er et rejsemål for mange, fordi der er så meget at opleve. Det er derfor let for enhver at finde det man rigtig gerne vil opleve i USA og selv hvis man rejser flere personer sammen, kan alle få dækket deres behov for at opleve noget der har interesse.

Der er en del praktiske ting der er gode at få på plads inden at man rejser til USA. Det er ting som f.eks. hvordan du får lov til at opholde dig i landet, som du kan læse mere om på esta.dk, men det er også ting som gør det hele muligt. USA dækker over et enormt stort område og det er ikke muligt at se og opleve det hele på en enkelt ferie dertil. Du skal derfor starte med at finde ud af, hvilke interesser du har.

Når du har fundet frem til dine interesser, er det lettere at se efter de seværdigheder der dækker bedst muligt over dem. Er du glad for at gamble og har kasinoer herhjemme altid været sjove er det f.eks. Las Vegas, der vil være det mest oplagte sted at rejse hen. Andre med interesser for motorcykler ses ofte bevæge sig afsted på den kendte Route 66. Der er stor forskel på, hvor det hele er at finde, så det gør planlægningen en del lettere at starte med at se på interesserne her.


Få styr på din rejsetilladelse til USA, når du kender dine rejsedetaljer

Når du har fundet frem til hvad der skal ske på turen og hvad du gerne vil se og opleve, så kan du med det samme få overstået mange af de praktiske ting. Du kan finde flyafgange der matcher din ferie og som også matcher din booking af ophold. Når ophold og fly samt datoerne for ankomst og hjemrejse er fastsat, kan du søge om et ESTA.

Et ESTA er din nøgle ind i landet. Uden dette kan du ikke få lov til at boarde nogle flyafgange fra Danmark ind over grænserne til USA. Det kan betragtes som din rejsetilladelse og er en form for et visum. Dette ESTA vil give dig mulighed for at opholde dig indenfor USA's grænser i op til 90 dage. Det er for de fleste en fin periode og for de færreste er der tale om så mange dage.


Sæt tid nok af til dit ophold – du har op til 90 dage

90 dage kan for de fleste række fint, men det er også vigtigt at huske på de mange muligheder for oplevelser der er at finde i USA. Er der derfor flere personer i en gruppe, der rejser afsted sammen, så er det oftest ikke nok med en enkelt uge. Selve rejsen til USA tager en del timer i sig selv og det kan desuden være en god idé at forberede sig på et lille døgns tid med det såkaldte jetlag, både ved ankomst til USA og når du atter lander derhjemme.

Selvom at et ESTA har et maksimum for ophold på 90 dage, så er det ikke ens betydende med at du skal vente til du skal rejse, før du søger om det. Dit ESTA er gyldigt i op til 2 år, så længe at de pas er det samme som på ansøgningstidspunktet. Det er derfor en god idé at få søgt om et ESTA med det samme der er styr på datoer, fly og selve opholdet.


Besøg frihedsgudinden eller oplev stedet hvor tvillingetårnene engang stod

De 5 bedste seværdigheder vil som skrevet være forskellige fra person til person i forhold til interesse. Hvis vi antager at I gerne bare vil opleve de 5 største ting, som vi danskere forbinder med USA så kan vi starte med at se på New York som det første område for opholdet, for her kan der let blive dækket ind for enhver turist.

På kanten af New York støder du ind i den første store seværdighed for en dansk turist. Hudsonfloden løber langs kanten af New York og udfor Manhattan, der er én af New Yorks store bydele, er der den kendte ø Liberty Island, hvor Friheds Gudinden står og har stået færdig siden 1884. Frihedsgudinden har en stor betydning for Amerika og der kan derfor opleves rigtig meget spændende historie her.

Udover frihedsgudinden, har New York rigtig meget andet at byde på og er man f.eks. starstrucked efter at opleve en masse fra fjernsynet, så har du et ophold med masser af indhold sikret i denne bydel. Selv hvis du vil holde dig i det historiske kan seværdighed nummer 2 findes i New York, hvor du bl.a. kan finde stedet, hvor de to tvillingetårne World Trade Center var placeret.


Alligatorer og seværdigheder til børn og voksne der elsker film

Er du meget interesseret i den anderledes natur og det helt særprægede naturliv, som du ikke finder i Danmark på samme måde, kan det være at du finder seværdighed nummer 3 interessant. Et besøg til everglades nationalpark kan stimulere sanser hos både store og små og du kan med guidede ture ud i sumpområderne opleve alligatorer og få en masse ny viden.

Seværdighed nummer 4 er til dig der elsker til alt det der ligger bag de mange film. Universal Studio er at finde både hvis du er i nærheden af Hollywood, men også hvis du har valgt at være i området omkring Florida i stedet. Universal Orlando er egentlig to parker og kan let tage et par dage at opleve til fulde. Her får du et godt indblik i hvordan forskellige kendte film har lavet historiske scener med effekter.

Når vi nu er ved Orlando, kan du med seværdighed nummer 5 sikre dig den vildeste tur for de mere barnlige sjæle. Disney World der er en kæmpe forlystelsespark kan føre børn og barnlige sjæle ind i den eventyrlige verden, som ellers kun kan opleves igennem en skærm herhjemme i Danmark.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.