Annonce
Svendborg

48 kvadratmeter rullegræs og livefodbold på torvet: Svendborg-café vil skabe EM-fest for børnefamilier

Café Svend har planer om at lave stor EM-fest for børnefamilier. Foto: Katrine Becher Damkjær
Børn skal også have lov til at opleve den fællesskabsfølelse, som opstår ved et europamesterskab i fodbold. Det mener de i Café Svend, som har søgt penge hos kommunen til at lave et EM-arrangement i børnehøjde.

Svendborg: Torvet i Svendborg skal indhyldes i rødt og hvidt - og grønt - under EM-slutrunden i fodbold, som spilles til sommer.

I hvert fald hvis det står til Café Svend.

Indehaverne af caféen, som til daglig har hjemme i hjørnet af torvet, har planer om at omdanne en del af torvet til fanzone med masser af udsmykning, et stort græstæppe med små fodboldmål og naturligvis en skærm, hvor man kan se fodboldkampene.

Annonce

Og som det altid forholder sig, når Café Svend har en finger med, er tiltaget skabt med fokus på børnene og børnefamilier. Det forklarer Anders Føns Haaber, der ejer caféen sammen med sin hustru Luise.

- De tilbud, der ellers findes rundt om i byen, er jo for det voksne publikum, men vi vil jo evigt og altid slå et slag for børnene og tænker, at de også skal have mulighed for at opleve fællesskabsånden under sådan en slutrunde, siger han.

- Så vi vil gerne lave EM for børn, og idéen er, at familiefaren eller -moren kommer ned med ungerne og hygger sig i nogle hyggelige rammer, hvor man godt kan få en fadøl, men uden der er lagt op til, at der går druk og fællessang i den, forklarer Anders Føns Haaber om konceptet.

Tre ruller kunstgræs

Café Svend har søgt kommunens Kulturpuljen om et tilskud på små 58.000 kroner til at indkøbe skærmen, som fodboldkampene skal vises på.

- Den er af en vis størrelse og lavet til at kunne stå udenfor, forklarer Anders Føns Haaber.

Anders og Luise Føns Haaber, der er indehavere af familiecaféen, Café Svend, på Torvet i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Derudover har vi tre ruller kunstgræs på i alt 48 kvadratmeter, hvor vi laver en lille fodboldbane og et område, man kan sidde og se fodbold på. Tanken er, at vi som optakt til landskampene laver nogle fodboldkampe for børnene. Og så pynter vi selvfølgelig op i røde og hvide farver, tilføjer caféejeren, som forklarer, at der vil være fri adgang til fanzonen, hvor der - hvis alt går vel og forsamlingsforbuddet er ophævet - vil være plads til omkring 150 personer ad gangen.

Målgruppen er ifølge Anders Føns Haaber familier med børn i alderen 0 til 12 år.

- Det skulle gerne være indrettet sådan, at man også kan komme med sin barnevogn og hygge sig sammen hele familien, siger han.

Annonce

Mere i støbeskeen

Det er på torsdag, at Kultur- og Fritidsudvalget tager stilling til Café Svends ansøgning om tilskuddet, som er en forudsætning for, at tiltaget bliver til noget.

Godkendes ansøgningen, er det planen, at EM-fanzonen åbner 1. juni.

Anders Føns Haaber afslører, at fodboldarrangementet ikke er det eneste tiltag, caféen har i støbeskeen.

- Det her er en del af den større målsætning om at skabe liv på torvet, som er noget, vi slår et stort slag for. At der kommer kontinuerligt liv på torvet året rundt, siger han og forklarer, at Café Svend også har søgt midler i Eventpuljen til at lave en række børnekulturaktiviteter på torvet henover sommeren.

- I 2020 havde vi Børnenes Sommertorv, som var en dejlig succes og meget velbesøgt med en række gratis arrangementer for børnefamilier. Og det er i forlængelse af den herlige oplevelse, at vi gerne vil lave Børnenes Sommertorv 2021, lyder det fra Anders Føns Haaber.

- Det vil være en række event af forskellige karakterer - teater, dans, koncerter, workshops - spredt ud over forsommer, højsommer og sensommer, forklarer han.

Annonce

Mulighed for bold på Frederiksøen

EM-slutrunden skulle oprindeligt have været afholdt i 2020, men blev ligesom meget andet udskudt på grund af corona. Lykkes det at gennemføre den til sommer, vil torvet formentligt ikke være det eneste sted i byen, hvor man kan opleve kampene til et fællesarrangement.

Inden slutrunden blev aflyst, nåede Spillestedet Kammerateriet nemlig at offentliggøre, at man havde sikret sig rettighederne til at vise samtlige EM-kampe og gik med intentioner om at stille storskærm op på kajen på Frederiksøen.

Det er i udgangspunktet stadig planen, forklarer indehaver Lasse Bekker.

- Vi afventer de præcise regler for forsamlinger, men vi arbejder stadig på et stort EM-arrangement, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce