x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

38-årig frisør i frisk karriereskift: Laila skal styre havnen i Faldsled

Fremover bliver det Laila Hansen (38), der styrer havnekontoret i Faldsled. Foto: Bent Warncke
På søndag starter et nyt kapitel i 38-årige Laila Hansens liv - hun er ansat som Faldsleds nye havnefoged.

Faldsled: Oprindelig er hun uddannet frisør, og i de senere år har hun arbejdet med rengøring. Men nu var det tid at prøve noget helt andet for Laila Hansen, 38, der bor i Millinge.

Fra på søndag den 1. marts kan hun kalde sig havnefoged i Faldsled Havn. Den første fastansatte, kvindelige af slagsen i Faldsled. Havnebestyrelsen, som har haft interne samarbejdsproblemer, har taget sig god tid til at finde en afløser siden deltidsjobbet blev ledigt i april sidste år. Stine Mjaaland tog sig af tjansen fra april og ind til sommerferien, men altså som en midlertidig løsning.

Nu falder det hele på plads, og Leila Hansen glæder sig til at komme i sving.

- Jeg har i et stykke tid ledt efter efter et job, der var lidt mere alsidigt, og hvor man også kunne arbejde udendørs. Det tror jeg, at jeg får opfyldt på havnen i Faldsled, siger hun.

Efter en periode, hvor der har været lidt rigeligt med udskiftninger på havnefogedposten, har bestyrelsen store forventninger til Laila Hansen, fortæller bestyrelsesformand Bente Madsen.

- Jeg synes det er lidt sjovt, at sådan en lille havn får en unge kvinde som havnefoged. Dem er der jo ikke så mange af rundt omkring. Det ville jo også være herligt, hvis vi nu har fået en havnefoged, der bliver der de næste 20 år, siger Bente Madsen.

Oprindelig blev stillingen slået op i kombination med en stilling som forpagter af kiosken.

- Men det lykkedes ikke at finde en profil, der kunne matche begge stillinger, fortæller Bente Madsen.

Så bestyrelsen søgte en havnefoged, og der var 8-10 ansøgere at vælge imellem, fortæller hun.

- Det synes vi egentlig var ganske fint felt.

Annonce
Laila Hansen glæder sig til et alsidigt job med stor frihed. Foto: Bent Warncke

Født og opvokset i Faldsled

Det med at være kvinde i et traditionelt mandefag, er ikke noget, der som sådan påvirker Laila Hansen.

- Det kommer jo nok an på, hvordan man er som person. Men jeg tænker, at jeg har en fordel i, at jeg kender mange af dem, der har deres gang på havnen, og de fleste kender også mig, siger hun.

Laila Hansen er nemlig født og opvokset i Faldsled, så hun er på hjemmebane i byen og på havnen.

- Jeg havde aldrig søgt sådan et job et andet sted. Det er fordi, det er Faldsled, at jeg synes, det kunne være et godt job for mig, siger hun.

Hun ser især frem til at få et job, der rummer en god portion frihed.

- Jeg tænker, at det er lige mig, fordi man selv kan bestemme hverdagen. Det tænker jeg er superfantastisk, siger hun.

Om hun også vil være havnefoged i Faldsled om 20 år, som bestyrelsen håber på, tør hun dog ikke love.

- Nej, det ville nok være dumt. Man ved aldrig, hvad der sker, og om jeg passer til det her job. Men jeg glæder mig til kontakten med folk på havnen, og over, at jeg ikke skal lave det samme hver dag, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vækst uden styring?

Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce