Annonce
Svendborg

33 procent flere studerende til SIMAC: - Vi kan afvise, at det alene er en coronaeffekt

Studierektor på Simac Jan Askholm glæder sig over Simacs rekordoptag. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
Den maritime uddannelsesinstitution SIMAC har rekordmange ansøgere, og får 33 procent flere studerende i år. Det glæder studierektoren, der dog ikke synes, at corona skal have hele æren for det stigende antal studerende.
Annonce

De videregående uddannelser har i år vundet en ekstra stor pose fyldt med uddannelsessultne ansøgere, men den helt store vinder på Fyn er Svendborg International Maritime Academy (SIMAC).

Med 56 flere optagne end sidste år får uddannelsesinstitutionen 33 procent flere studerende, og ifølge studierektor på SIMAC, Jan Askholm, er det ikke kun coronas fortjeneste, at de unge mennesker strømmer til.

- Vi havde forventet en stigning, og jeg er ret sikker på, at vi kan afvise, at det alene er en coronaeffekt - blandt andet fordi tallet af ansøgere har været stigende de seneste år. Det, tror jeg, kan være, fordi det er de studerende selv, som får lov at fortælle om, hvordan det er at gå på SIMAC, siger studierektoren.

Annonce

Næsten alle fra SIMAC i arbejde

Sidste år blev der optaget 172 på SIMAC - i år er tallet kommet helt op på 228. Jan Askholm fortæller, at det specielt er på maskinmesteruddannelsen og skibsføreruddannelsen, at man finder stigningen, og det, tror han, vil glæde erhvervslivet.

- Beskæftigelsesgraden af dem, der bliver uddannet fra os, ligger omkring 98-99 procent, så reelt ville vi kunne uddanne langt flere, som også kunne få arbejde. Der er meget stor efterspørgsel efter dem, som vi uddanner, siger studierektoren.

SIMAC har dog allerede siden 2018 gjort sig klar til et stigende antal af studerende. Derfor er der ved at blive bygget en ny uddannelsesinstitution ved Svendborg Havn med mere plads til flere studerende.


Beskæftigelsesgraden af dem, der bliver uddannet fra os, ligger omkring 98-99 procent, så reelt ville vi kunne uddanne langt flere, som også kunne få arbejde. Der er meget stor efterspørgsel efter dem, som vi uddanner.

Jan Askholm, studierektor


Ifølge Jan Askholm forventer man nemlig ikke, at antallet af ansøgere falder til næste år, når corona forhåbentligt er et overstået kapitel.

- Vi tænker, at det her er det niveau, som vi også vil kunne forvente i de kommende år. Skulle det blive lidt flere, så gør det nok heller ikke noget, siger Jan Askholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce