Annonce
Ærø

28 år og chef i eget firma: Tilflytter og iværksætter skaber job i regnskabsfirma på Ærø

Lasse Vendelbo Andersen er 28 år og er flyttet til Ærø for et par år siden. Hans virksomhed har snart to ansatte, og målet er at få den tredje i løbet af 2020. Foto: Anders C. Østerby
28-årige Lasse Vendelbo Andersen flyttede til Ærø for to et halvt år siden. Hans firma, Hr. Regnskabsfører Andersen og Co., har siden skabt to job, og han håber at kunne ansætte medarbejder nummer tre og fire i løbet af 2020.

Marstal: Lasse Vendelbo Andersens historie er på mange måder klassisk. Han var på ferie på Ærø sammen med sin kæreste for omkring tre år siden, og de forelskede sig med det samme i øen. I marts 2017 flyttede de så fra Nørrebro til Ærø for at få mere ro, rum og natur, end den københavnske stenbro kunne tilbyde den lille familie, som i dag også tæller to små børn.

Men måske er historien ikke så klassisk endda. Det er for eksempel ikke så typisk at flytte til en ø, når man er så ung, 26 år på det tidspunkt. Og det er måske heller ikke så almindeligt at være iværksætter og i en alder af nu 28 år have en og snart to ansatte i sit firma. Men det er lige, hvad Lasse Vendelbo Andersen har præsteret i sit firma, Hr. Regnskabsfører Andersen og Co., der tilbyder sine kunder regnskabs- og bogholderløsninger.

- Og jeg håber at få en eller to medarbejdere mere i løbet af året, til sommer engang, siger han, da han tager imod i de lyse og lækre lokaler på havnen i Marstal.

Lasse Vendelbo Andersen har været selvstændig i fire-fem år, de seneste to år med sit nuværende firma. Det oplagte spørgsmål at lægge ud med er, hvordan det dog er lykkedes at opnå den succes så ung og så hurtigt.

- Jeg har valgt at drive forretning online fra starten af, og specielt i starten brugte jeg en masse krudt og energi på en lækker hjemmeside og på markedsføring og branding, som gjorde, at jeg kom bredt ud, siger han.

Blå bog

Lasse Vendelbo Andersen, 28 år, fra Bramming.

Har læst HD 1. del (erhvervsøkonomi) på Copenhagen Business School.

Har arbejdet som revisionselev i revisionsfirmaet PWC.

Blev i 2014 selvstændig første gang som freelancebogholder og dannede for to år siden, Hr. Regnskabsfører Andersen, som siden har fået tilføjet "og Co." til sit navn for at signalere, at det er et regnskabsbureau.

Flyttede i marts 2017 fra København til Ærø sammen med sin kæreste, som læser til folkeskolelærer. Sammen har de to drenge på knap fire og to et halvt år.

Digitale løsninger giver overblik

Den unge iværksætter forklarer, at hans niche er, at han bruger digitale løsninger, som automatiserer bogholderiet, hvilket gerne skulle give kunden en bedre service og et bedre overblik. Blandt andet bruger kunderne en app på telefonen, så de nemt og hurtigt kan scanne bilag, som derefter automatisk ryger ind i et bogføringsprogram, som i øvrigt er designet, så det er mere intuitivt og nemmere at forstå og bruge end ældre programmer.

Og det har kunderne taget godt imod, selv om det er nyt for mange, fortæller regnskabsføreren.

- De er meget glade for det. Det er ret tydeligt at se, at de unge knap nok sætter spørgsmålstegn ved det. De siger: "Det gør vi bare". Jo ældre kunderne bliver, jo mere kritiske er de over for det, men mit indtryk er faktisk, at uanset hvem det er, er de overraskede over, hvor nemt det er, og hvor godt et overblik de får.

For mange kunder gør det en verden til forskel, at man kan få bilag af vejen løbende, så bogholderi ikke fylder så meget i deres hverdag. Det giver overskud til bedre at kunne se fremad og få overskud til at planlægge og lægge budgetter, mener Lasse Vendelbo Andersen.

- Der, hvor branchen bevæger sig hen, er, at al tastearbejdet, som traditionelle bogholdere primært laver, er ved at blive automatiseret, og man forudser, at inden for de næste fem til ti år er der ikke noget, der hedder bogholdere længere, fordi computeren har overtaget det hele. I stedet bruger vi tid på at rådgive og kvalitetssikre arbejdet, siger han.

Annonce

Fysisk kontakt er stadig vigtigt

Lasse Vendelbo Andersen er et eksempel på det, som skiftende folk med ansvar for bosætning på Ærø har talt om i årevis: at Ærø kan tiltrække folk, der arbejder online, fordi de i princippet kan arbejde hvor som helst fra. Og omkring to tredjedele af de 63 kunder i Hr. Regnskabsfører Andersen og Co. er da også udenøs. I stedet kommunikerer man med mails og holder møder over Skype og videokonferenceværktøjet Google Meet.

Men mange kunder vil alligevel gerne mødes ansigt til ansigt og se hinanden i øjnene en gang imellem. Og det fysiske møde er også en faktor, når Lasse Vendelbo Andersen nu skal til at ansætte folk. For selv om han i princippet godt kunne have ansatte, der ikke bor på Ærø, håber han bestemt, at de job, han har skabt, også betyder job til ærøboer eller måske flere tilflyttere.

- Jeg foretrækker, at det er folk, der bor på øen. Det er meget på grund af det sociale og kollegiale. Det er bare hyggeligt at have nogle kolleger, man kan drikke en kop kaffe med. Det er lidt sjovere, siger han og fortæller, at han allerede har fået nogle gode ansøgninger, også lokale.

- Jeg synes, der er nogle fine kandidater imellem. Jeg er ret sikker på, at den, jeg ansætter nu til februar, bliver en på Ærø.

+6000

Fyns Amts Avis sætter i denne kampagne fokus på befolkningsudviklingen på Ærø. Målet er at få vendt udviklingen, så tallet igen når op over 6000 indbyggere.

Vi sætter spot på udfordringer og anviser løsninger. Vi hører om gode og dårlige erfaringer og spørger, hvad andre har gjort.

Du kan også være med. Skriv til os på aeroe@faa.dk med dine bud på, hvordan Ærø får flere indbyggere.

Illustration: Mikkel D. Petersen
Annonce
Svendborg For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Mere til lærerne, mindre til hjemmeplejen og fri psykolog til unge: Ærøs politikere er tilfredse med nyt forlig

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport

I Ronaldos fodspor: Nyborg-drengen Magnus skriver kontrakt med europæisk storklub

Navne For abonnenter

60 år: Jens Garfalk måtte lære lederjobbet med lynets hast: - Den fik han sgu oversolgt

Ærø

Kronik: En havnerundfart med hund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

76-årige Bent er blind og skal springe ud af et fly: - Jeg kan jo ikke se, hvor langt der er ned

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Nu bliver færgerne en del af valgkampen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Nekrolog: Søren Lenschau Andersen var et anker og en superstjerne indtil livet sled ham op som 38-årig

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport For abonnenter

Hvem kan stoppe Svendborg-Oure FA - B1913 vil efter pokalbraget levere alt mod DS-topholdet

Langeland For abonnenter

Kenny og Jeanette er langtidsledige og var til borgermøde for at blive klogere: - Det ville være rart at vide, hvad der skal ske med folk på kontanthjælp

Danmark

Politiet gransker atter selvmordslægen Svend Lings: - Der er ikke nogen dom, der kan få mig til at stoppe

Annonce