Annonce
Langeland

Stor narkoaktion ved Langeland: 27 anholdt til lands og til vands

Tre af de sigtede mænd tog imod stoffet lørdag og sejlede det i en mindre båd ind til Spodsbjerg. Her blev kokainen pakket i bagagerummet på en Hyundai, hvorefter mændene ifølge politiet ville køre det videre til København og andre steder i Skandinavien. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Københavns Politi har lørdag slået til mod 27 personer i en sag om indsmugling af en større mængde narkotika.
Annonce

Københavns Politi har lørdag foretaget en større aktion i en sag om smugling af narkotika.

24 personer er anholdt på et fragtskib ud for det østlige Langeland, mens tre personer, der skulle tage imod narkoen, er anholdt på land.

Det oplyser Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Anholdelserne er sket i et samarbejde mellem en række danske og internationale politimyndigheder.

Politiet har en idé om, hvor stor en mængde narko, der blev forsøgt smuglet, men Jesper Bangsgaard vil endnu ikke oplyse nærmere.

Det var et fragtskib, der sejlede med bahamansk flag, som var i gang med at læsse narkotika over på to mindre motorbåde, da besætningen blev anholdt.

Ingen af de anholdte er danskere.

Fragtskibet blev bordet syd for Gedser, og hele besætningen blev anholdt for medvirken til narkosmugling.

Jesper Bangsgaard vil ikke oplyse, hvilken rolle de forskellige anholdte havde i smuglingen, men de tre personer på land havde en "særdeles aktiv rolle".

- Nogle på skibet har aflastet, og vi skal have dem afhørt om, hvor mange der har været vidende om det, og om det overhovedet har kunnet lade sig gøre ikke at være vidende om det, siger han.

De anholdte fremstilles i grundlovsforhør søndag. Anklagerne vil anmode om lukkede døre, oplyser politiet allerede nu.

Vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede bekræfter over for Fyens.dk, at der har været fynske politifolk med i aktionen, men har ikke yderligere kommentarer til aktionen, der blev styret af Københavns Politi.

- Det er en større politiaktion, som kun kan udføres på grund af et godt samarbejde med vores danske og internationale politikolleger, siger chefen for Center for Special Efterforskning, politikinspektør Dannie Rise, i pressemeddelelsen fra Københavns Politi.

- Det er professionelle narkosmuglere, vi har anholdt, og samtidig har vi forhindret, at et stort parti narkotika har ramt det danske marked. Det er vist ikke for meget at sige, at det har været en god dag i dag.

- Der ligger nu en større efterforskning forude. Derfor kan sagen sagtens udvikle sig, og vi kan desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt.

/ritzau/

Læs Københavns Politis meddelelse her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce