Annonce
Faaborg-Midtfyn

2500 flere solgte billetter: Bio fortsætter imponerende fremgang

Torbjørn Wahl er formand for Ringe Bio, og når han på generalforsamlingen i slutningen af februar aflægger sin beretning for 2019, så bliver det med et stort smil på læben, for det går rigtig godt for biografen. Foto: Michael Bager
Knap 12.500 købte billet til en film i Ringe Bio i 2019, og det er en markant stigning i forhold til året før, hvor den lille biograf også oplevede fremgang. Også på frivilligkontoen er der plus.

Ringe: Det går godt for Ringe Bio. Det går faktisk rigtig, rigtig godt for biografen.

Fremgangen i antallet af biografgæster i 2018 er nemlig fortsat i 2019, hvor markant flere så film på det store lærred.

- Vi har haft et forsigtigt håb om, at vi fra 2018 til 2019 skulle stige med 10 procent – måske 15. Vi er steget 25 procent, smiler formanden for Ringe Bio, 58-årige Torbjørn Wahl.

- I runde tal er vi gået fra 10.000 til 12.500 solgte billetter. Det er godt, tilføjer formanden.

Helt præcist blev der solgt 12.347 billetter, og dermed er billetsalget i 2019 et af de højeste, siden frivillige overtog driften tilbage i 2004.

- Der har været nogle gode film, og vi får mere og mere ros for indretningen og for vores filmvalg. Vi får flere premierefilm, og vi får dem også hurtigt. Frost havde premiere 2. juledag, og 3. juledag havde vi den, og vi satser også på at få dem fremover, forklarer Torbjørn Wahl.

- Har vi den rigtige film, når børnene har ferie, så kommer de. Specielt i efterårsferien, hvor vi også er med i samarbejdet med handelsstandsforeningen omkring efterårspassene, lyder det fra ham.

Annonce
Tom Warren er en af de mange frivillige, der får biografen i Ringe til at løbe rundt. Det gør de ret godt. Foto: Michael Bager

Vigtig renovering

Det er godt tre år siden, at biografen genåbnede efter en omfattende ombygning og renovering til godt 5,5 millioner kroner. Byggeprojektet, der varede i cirka otte måneder, fjernede blandt andet balkonen, og biografen blev udstyret med en café.

Samtidig blev de 186 pladser kortet ned til lige under 100.

- Vi har gode faciliteter og udstyr, og det betyder alt. Var den store renovering ikke kommet, var vi her nok ikke i dag, fastslår Torbjørn Wahl, der især er glad for tilkomsten af caféen.

- Den bliver brugt mere og mere - vi oplever også flere grupper som nyder en øl eller et glas vin inden filmen, siger Wahl, mens frivillige er ved at gøre klar til eftermiddagens seniorbio, hvor filmen 'Jojo Rabbit' vises.

Inden serveres der kaffe og kage i caféen.

- Seniorbio er også populært, og nogle gange er der helt udsolgt, bemærker Torbjørn Wahl, der har været med, siden de frivillige overtog biografen i 2004.

For præcis et år siden efterlyste han lidt flere frivillige til at hjælpe til.

- Det gør vi ikke mere. Det gik hurtigt med at få frivillige, og der er mange, der vil biografen det godt. Så vi har faktisk venteliste lige nu, for vi kan ikke tage flere ind. Det skulle da lige være en, der vil lægge nogle kræfter i de sociale medier. Det kunne vi godt bruge, siger Torbjørn Wahl.

Ny aftale på plads

Lige før jul godkendte politikerne en ny driftsaftale med biografen. Det er nemlig kommunen, der ejer bygningen, og biografen bor gratis til leje, men skal selv stå for den indvendige vedligeholdelse.

- Det betyder også, at vi ikke får andre tilskud. Det er klart. Men kommunen er en god samarbejdspartner, og hvis vi ikke havde sådan en aftale her, så eksisterede vi heller ikke, siger formanden, som faktisk var den første formand i foreningen.

Det var han i to år, hvorefter han var en del af frivilligkorpset, indtil han satte sig i formandsstolen igen for et par år siden.

- Vi er i gang med et strategiarbejde, hvor vi besøger andre biografer for at finde ud af, hvordan de gør det. Vi kigger på hele vores set up for at optimere det, så vi kan gøre det bedre for publikum og de frivillige, siger formanden.

80-90 frivillige er tilknyttet biografen. Den har cirka 300 medlemmer.

- Vi ser også på, om vi kan lave et samarbejde med Foderstoffen, Gluds Café og Stationsbygningen i Ringe, men det handler også om at finde den rigtige form. Kan vi lave et samarbejde omkring nogle arrangementer, så vil vi meget gerne det, siger Torbjørn Wahl.

I dag har biografen blandt andet samarbejde med Thaisen Ma'hus. Det samarbejde hedder Bøf & Bio.

Caféen er for flere og flere rammen om hygge før forestillingerne. Her er det de frivillige Tom Warren, Marianne Eiby, og med ryggen til, Erik Vaabengaard og Annelise Timler som får sig en snak. Foto: Michael Bager
Lugen fra billetsalget i de gamle biografdage er i dag 'kunst' på væggen i Ringe Bio. Også sæderne fra første række inden den store renovering er en del af inventaret. Foto: Michael Bager
Gode film er afgørende for, at der sælges billetter. Det er tilfældet i Ringe, hvor man ofte får filmene lige så hurtigt som i Odense og Svendborg. Foto: Michael Bager
Ringe Bio drives af frivillige - og i starten af 2017 fik de prisen som Årets Forening i Faaborg-Midtfyn Kommune i kølvandet på den store biografrenovering. Foto: Michael Bager
5,5 millioner kroner kostede renoveringen, som har gjort Ringe Bio til en moderne biograf. Foto: Michael Bager
5,5 millioner kroner kostede renoveringen, som har gjort Ringe Bio til en moderne biograf. Foto: Michael Bager
Knap 100 sæder er der i salen i Ringe Bio, hvor de første rækker ikke længere kan betegnes som 'cowboy-rækkerne'. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce