Annonce
Svendborg

25 elever sendt hjem: Corona på gymnasium

En hel klasse på Svendborg Gymnasium er sendt hjem, efter at en af eleverne er testet positiv for covid-19. Foto: Katrine Becher Damkjær
En elev på Svendborg Gymnasium fik onsdag besked på, at hans coronatest er positiv, og derfor er både han og resten af klassen sendt hjem. På Simac er en elev også testet positiv for Covid-19.
Annonce

Opdateret 19.11 klokken 11.20 med oplysning om, at Simac også har været ramt af et coronatilfælde. Desuden fremgik det tidligere i artiklen, at rektor Jesper Vildbrad er forstander på Svendborg Gymnasium, hvilket er rettet.

Svendborg: En hel klasse er sendt hjem, men det er ikke så dramatisk, som det lyder.

Det er beskeden fra Svendborg Gymnasiums rektor, Jesper Vidlbrad, efter at 25 elever onsdag morgen fik besked på at forlade matriklen og tage hjem.

- Det er helt udramatisk. En elev fik besked på, at hans test var positiv, og så reagerede han, som han skulle: Han gav os besked. Og så gik vi ned og sendte hele hans klasse hjem, siger rektoren.

Strengt taget var det ikke nødvendigt, oplyser Jesper Vildbrad.

- Sundhedsmyndighederne siger ikke, at vi skal sende hele klassen hjem. I stedet skal vi spore de nære kontakter, siger Jesper Vildbrad og oplyser, at der er flere grunde til, at gymnasiet alligevel valgte at feje med den helt store kost.

Annonce

Pædagogiske udfordringer

Den ene er, at hele klassen faktisk kan defineres som nære kontakter, og den anden har med praktik at gøre.

- Vi har virtuel undervisning (undervisning over computer, red.) af eleverne. Og hvis nogle er hjemme, mens andre er på skolen, så giver det nogle pædagogiske udfordringer. Derfor har vi valgt at sende alle hjem, siger Jesper Vildbrad.

Samtlige 25 elever har fået besked på at få taget en test - efterfulgt af endnu en.

Er den første negativ, kan de møde på gymnasiet igen, og Jesper Vildbrad forventer, at alle er tilbage på mandag 23. november.

Annonce

Hold sendt hjem

Simac har ligesom gymnasiet haft et coronatilfælde. En af de studerende fik i weekenden svar på en test, som viste sig at være positiv, forklarer studierektor Jan Askholm.

- Vi har sendt holdet (som den studerende går på, red.) hjem. Det er et af de mindre hold, og der er omkring 20, som er sendt hjem, siger han og forklarer, at holdet den kommende tid vil modtage virtuel undervisning, indtil alle har fået taget og fået svar på en coronatest.

- Det er naturligt, at der kommer tilfælde ind på skolerne. Det, der er vigtigt, er, at vi reagerer og undgår, at der kommer en smittespredning, og det er det, vi har gjort, tilføjer Jan Askholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce