Annonce
Navne

25 år som journalist på Sydfyn

Journalist Michael Lorenzen kan 1. november fejre 25 års jubilæum. Foto: Anna Stærbo
Michael Lorenzen kan 1. november fejre 25 år som journalist på Fyns Amts Avis, hvor han i dag arbejder på Langelandsredaktionen

Michael Lorenzen kan huske næsten alt.

- Ja, bortset fra det, der skete i sidste uge, siger han.

Han kan huske anekdoter fra sin ungdom i Hjørring, fra sit første egentlige journalistjob i Korsør og farverige episoder fra de 25 år på Fyns Amts Avis, og han fortæller gerne historierne flere gange og bærer over med de kolleger, der er så ufine at påpege, at de har hørt historierne før.

For en lille avisredaktion er det en stor fordel, at Michael Lorenzen har en fremragende hukommelse og 25 års erfaring i kommunale budgetter og kommunal forvaltning i det hele taget - han har altid haft en stor interesse for samfundsforhold.

Selv synes han, det mest interessante ved journalistikken er at komme ud og tale med mennesker.

- Det er særligt interessant at møde mennesker, der brænder for noget. Det er et privilegium at få andre mennesker til at fortælle, hvad der interesserer dem, siger han.

Annonce

Michael Lorenzen

Født i Hjørring i 1961. Faderen kom fra Ringsted og var gymnasielærer i fysik og kemi, moderen kommer fra Skjern og er uddannet teknisk tegner. Har en storesøster og en lillesøster.

Blev ansat på Fyns Amts Avis 1. november 1994 på avisens Egebjerg redaktion. Bosatte sig sammen med sin kone Tove Larsen, der er tosproglig korrespondent, i Ulbølle, hvor parret stadig bor.

Har sønnerne Martin på 27 år og Troels på 25 år, der begge er uddannede musikere og spiller folkemusik. Troels bor med sin familie i Helsinki, og Martin læser i øjeblikket i Stockholm.

Blandet afstamning

Michael Lorenzen er født i Hjørring og derfor vendelbo, hvilket han er diskret stolt af.

Selv om han mestrer et utydeligt jysk, er det ikke kun vendelbomål, der flyder fra hans læber, måske fordi hans far var fra Ringsted og moderen fra Skjern. Faderen var gymnasielærer i fysik og kemi, moderen teknisk tegner. Michael Lorenzen tog en matematisk-fysisk studentereksamen, selv om han helst ville have været samfundsfaglig student, men den slags var ikke nået til Hjørring, da han blev student.

Gennem gymnasietiden blev han klar over, at han ville være journalist. Han holdt meget af at skrive danske stile og interesserede sig for samfundsforhold. Han havde dog ikke de store ambitioner om gennem journalistikken at redde verden.

- Nej, så store tanker har jeg ikke om mig selv eller om journalistik, men jeg vil da gerne være med til at gøre verden til et mere retfærdigt sted, siger han, der ikke er vild med de konflikter, der er indbygget i journalistik.

- Men jeg tager dem, hvis de kommer. Sådan er det, nogle bliver sure over det, vi skriver. Jeg kan da også have ondt af folk, der fx går konkurs, men det hører med til billedet, at vi fortæller om både gode og dårlige sider af tilværelsen, siger han.

Øl og fodbold

Michael Lorenzen er gift med Tove Larsen og bor i Ulbølle på Sydfyn. De har to sønner, der begge er gået musikervejen og begge spiller folkemusik. Den yngste søn, Troels, bor i Helsinki sammen med sin finske kone og hendes søn. Martin bor i øjeblikket i Stockholm, hvor han er igang med sin videreuddannelse til musiker.

Michael Lorenzen holder meget af øl og fodbold, han har været fan af Liverpool FC siden han var ti år. Øl var han noget ældre, inden han begyndte at indtage, men han gør det gerne sammen med Tipsklubben i Vester Skerninge og helst i fornuftige doser, for han har set, hvad journalistik og alkohol kan føre til.

- Min forlængst afdøde mormor var bekymret, da jeg fortalte, jeg ville være journalist. " Jamen Michael, du kan da ikke drikke alle de øl", sagde hun.

Ret og pligt

Michael Lorenzen har prøvet lidt af hvert, siden han blev ansat til Fyns Amts Avis' Egebjerg redaktion for 25 år siden. Han har været på Ørbæk-redaktionen, på Faaborgredaktionen, der siden blev til Faaborg-Midtfyn-redaktionen og på Jysk Fynske Mediers Ekspresbureau. Fra maj 2018 har han været en del af Langelandsredaktionen.

Udviklingen har medført mange omskiftelser, men lokaljournalitik ligger i blodet på Michael Lorenzen. Han er til gengæld ikke stærkt begejstret over den digitale udvikling, som ofte kræver en teknisk snilde, som langt fra falder ham naturligt. Til gengæld er det ofte hans historier, der lever livligst i den digitale avis.

Michael Lorenzen har altid være fagligt aktiv, han har været medlem af journalistforbundets kredsbestyrelse på Fyn, han har været tillidsmand og stedfortrædende tillidsmand.

- Jeg synes, det er vigtigt at værne om sine rettigheder. Man skal gøre sin pligt, til gengæld kan man kræve sin ret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce