Annonce
Svendborg

21-årig anholdt for vold og trusler på J-dag

En ung mand blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør tiltalt for vold under en episode i Frederiksgade i weekenden. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
En 21-årig mand var torsdag formiddag for Retten i Svendborg sigtet for vold, trusler og to røverier. Han nægtede sig skyldig i det meste.

Svendborg: - Jeg fucker dig. Jeg slår dig ihjel. Hvorfor taler du med politiet?

Det er nogle af ordene, som en 21-årig mand fyrede af, mens han angiveligt var med til at overfalde en anden mand i Frederiksgade i Svendborg natten mellem 1. og 2. november - også kendt som den famøse J-dag, hvor folk fejrer lanceringen af årets julebryg.

Det kom frem under et grundlovsforhør i Retten i Svendborg torsdag formiddag. Den 21-årige er sigtet for både vold og trusler under episoden, som fandt sted foran værtshuset Kahytten. Derudover er manden sigtet for to røverier begået i sommer og for vold mod anmelderen af et af røverierne.

Annonce

Lukkede døre

Den 21-årige var klædt helt i sort, da han mødte frem til grundlovsforhøret, der blev et kort et af slagsen. I hvert fald for pressen.

Dørene blev således lukket umiddelbart efter sigtelserne var blevet læst op. Det blev begrundet med, at der efter alt at dømme var flere gerningsmænd involveret i slagsmålet i Frederiksgade, og at de ikke skulle have chancen for at læse den 21-åriges forklaring, inden de eventuelt selv skal give en forklaring til politiet.

Inden dørlukningen var det dog blevet oplyst, hvordan det ene af røverierne, som manden er sigtet for, var begået et sted i løbet af sommeren 2019 ved Nymarkskolen. Her havde manden angiveligt truet en anden person med kniv til at udlevere 20 gram kokain til ham.

Det andet røveri fandt sted 6. juni i Bagergade. Her havde den 21-årige ifølge anklageskiftet også trukket en kniv og tvunget en person til at give ham sin pung og mobiltelefon.

Den 21-årige nægtede kendskabet til nogle af røverierne og nægtede sig dermed også skyldig i de to forhold.

Det tredje forhold - voldsepisoden i Frederiksgade - kunne han imidlertid delvis vedkende. Han stod i hvert fald ved, at det var sket, men mente samtidigt, at han havde handlet i nødværge, fordi han selv var blevet angrebet.

Grundlovsforhøret endte med en varetægtsfængsling af manden i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce