Annonce
Fyn

200 rådhusansatte dropper julefrokosten i sidste øjeblik: - Det giver ikke mening at holde fest, når nogen skal til at bruge mundbind

Knap 200 ansatte på Assens Rådhus går glip af årets julefest. Festlighederne blev også aflyst sidste år. Ritzau/Scanpix: Michael Svenningsen.
Medarbejderne på Assens Rådhus må vente med en svingom til foråret eller sommeren 2022. Festudvalget har trukket i håndbremsen i sidste øjeblik.

Assens/Tommerup Stationsby: For blot et par dage siden var 200 ansatte fra Assens Kommune klar til at afholde årets julefest.

Men torsdag morgen blev stikket trukket til julefrokosten, der skulle være afholdt 3. december i Fyrtårn Tommerup.

Det fortæller grundsalgsmedarbejder Bente Boe, der sidder i festudvalget og er en af hovedkræfterne bag julefesten, der plejer at samle omkring 200 ansatte fra rådhuset i Assens, jobcentret samt Ungeenheden i Glamsbjerg.

Annonce

- Det er blevet aflyst på grund af det stigende smittetal. Det er blevet meldt ud, at vi om lidt skal til at bruge mundbind i hele sektoren, der har med ældrepleje at gøre, og det giver ikke mening at holde fest, når nogen skal til at bruge mundbind i det daglige, forklarer Bente Boe.

- Så det er af sikkerhedsmæssige grunde, vi har aflyst, understreger hun.

Ærgerligt, men forståeligt

Bente Boe oplyser, at der i år var 160-170 tilmeldte, men en del har henvendt sig med bekymringer og spørgsmål, om festen overhovedet ville løbe af stablen. Festudvalget har kun fået opbakning, efter man har taget beslutningen om at droppe julefrokosten.

- Folk skriver, at det er ærgerligt, men meget forståeligt, siger Bente Boe, der torsdag morgen orienterede de mange rådhusansatte.

Folk skriver, at det er ærgerligt, men meget forståeligt

Bente Boe, grundsalgsmedarbejder

På et møde torsdag morgen blev festudvalget orienteret om, at man heller ikke i andre kommuner var undervejs med den slags store fester. I stedet lægger man andre steder op til at afholde julearrangementer lokalt i mindre afdelinger, så man er samlet færrest mulige mennesker.

Bente Boe indskyder, at man i givet fald skal aftale det med sin nærmeste leder. Det var i sidste øjeblik, at festudvalget aflyste julefrokosten hos Fyrtårn Tommerup, da der var sidste tilmeldingsfrist torsdag klokken 12.

Man har derfor heller ikke betalt noget, men har i stedet aftalt med idræts- og kulturhuset at udskyde festen til foråret eller sommeren.

Annonce

Godt med sund fornuft

De ansatte på rådhuset har tidligere holdt julefesten i Fyrtårn Tommerup, og centerchef Troels Eriksen ville rigtig gerne have haft de mange gæster indenfor, men har stor forståelse for afbestillingen.

- Vi arbejder ud fra, at vi gerne vil have, at man bruger sin sunde fornuft. Derfor er det godt, at kommunen tager det valg, selv om det ikke er et krav, mener centerchefen.

Fyrtårn Tommerup har bevidst givet de kommunalt ansatte en svarfrist forholdsvis tæt på begivenheden, så de kunne nå at afbestille, hvis smitten gik den gale vej.

- Det er omskiftelige tider, og vi arbejder ud fra devisen, at hvis vi arbejder konstruktivt, så kan det være, at de lægger deres arrangement på et andet tidspunkt, forklarer Troels Eriksen, der torsdag har frist på råvarer og drikkevarer, som han kan nå at afbestille.

Fyrtårn Tommerup har ikke andre lignende store arrangementer de kommende uger, som de måske går glip af. Og idræts- og kulturhuset kommer fornuftigt ud af 2021, når det kommer til det økonomiske, fortæller Troels Eriksen.

- Økonomisk ser det fornuftigt ud. Vi skal nok få det til at nå sammen det hele, siger centerchefen.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Fyn

Udsttilling: "Udblik" i den gamle smedje

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce