Annonce
Fyn

200 rådhusansatte dropper julefrokosten i sidste øjeblik: - Det giver ikke mening at holde fest, når nogen skal til at bruge mundbind

Knap 200 ansatte på Assens Rådhus går glip af årets julefest. Festlighederne blev også aflyst sidste år. Ritzau/Scanpix: Michael Svenningsen.
Medarbejderne på Assens Rådhus må vente med en svingom til foråret eller sommeren 2022. Festudvalget har trukket i håndbremsen i sidste øjeblik.

Assens/Tommerup Stationsby: For blot et par dage siden var 200 ansatte fra Assens Kommune klar til at afholde årets julefest.

Men torsdag morgen blev stikket trukket til julefrokosten, der skulle være afholdt 3. december i Fyrtårn Tommerup.

Det fortæller grundsalgsmedarbejder Bente Boe, der sidder i festudvalget og er en af hovedkræfterne bag julefesten, der plejer at samle omkring 200 ansatte fra rådhuset i Assens, jobcentret samt Ungeenheden i Glamsbjerg.

Annonce

- Det er blevet aflyst på grund af det stigende smittetal. Det er blevet meldt ud, at vi om lidt skal til at bruge mundbind i hele sektoren, der har med ældrepleje at gøre, og det giver ikke mening at holde fest, når nogen skal til at bruge mundbind i det daglige, forklarer Bente Boe.

- Så det er af sikkerhedsmæssige grunde, vi har aflyst, understreger hun.

Ærgerligt, men forståeligt

Bente Boe oplyser, at der i år var 160-170 tilmeldte, men en del har henvendt sig med bekymringer og spørgsmål, om festen overhovedet ville løbe af stablen. Festudvalget har kun fået opbakning, efter man har taget beslutningen om at droppe julefrokosten.

- Folk skriver, at det er ærgerligt, men meget forståeligt, siger Bente Boe, der torsdag morgen orienterede de mange rådhusansatte.

Folk skriver, at det er ærgerligt, men meget forståeligt

Bente Boe, grundsalgsmedarbejder

På et møde torsdag morgen blev festudvalget orienteret om, at man heller ikke i andre kommuner var undervejs med den slags store fester. I stedet lægger man andre steder op til at afholde julearrangementer lokalt i mindre afdelinger, så man er samlet færrest mulige mennesker.

Bente Boe indskyder, at man i givet fald skal aftale det med sin nærmeste leder. Det var i sidste øjeblik, at festudvalget aflyste julefrokosten hos Fyrtårn Tommerup, da der var sidste tilmeldingsfrist torsdag klokken 12.

Man har derfor heller ikke betalt noget, men har i stedet aftalt med idræts- og kulturhuset at udskyde festen til foråret eller sommeren.

Annonce

Godt med sund fornuft

De ansatte på rådhuset har tidligere holdt julefesten i Fyrtårn Tommerup, og centerchef Troels Eriksen ville rigtig gerne have haft de mange gæster indenfor, men har stor forståelse for afbestillingen.

- Vi arbejder ud fra, at vi gerne vil have, at man bruger sin sunde fornuft. Derfor er det godt, at kommunen tager det valg, selv om det ikke er et krav, mener centerchefen.

Fyrtårn Tommerup har bevidst givet de kommunalt ansatte en svarfrist forholdsvis tæt på begivenheden, så de kunne nå at afbestille, hvis smitten gik den gale vej.

- Det er omskiftelige tider, og vi arbejder ud fra devisen, at hvis vi arbejder konstruktivt, så kan det være, at de lægger deres arrangement på et andet tidspunkt, forklarer Troels Eriksen, der torsdag har frist på råvarer og drikkevarer, som han kan nå at afbestille.

Fyrtårn Tommerup har ikke andre lignende store arrangementer de kommende uger, som de måske går glip af. Og idræts- og kulturhuset kommer fornuftigt ud af 2021, når det kommer til det økonomiske, fortæller Troels Eriksen.

- Økonomisk ser det fornuftigt ud. Vi skal nok få det til at nå sammen det hele, siger centerchefen.

Annonce
Ærø For abonnenter

En skorstensfejer, en læge og en militærmand: Mød de nye ansigter i Ærøs kommunalbestyrelse

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Anns mand vidste, at hun var lesbisk: Alligevel giftede de sig

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konkursramt vvs'er og arkitektfirma i konflikt: Beskyldningerne flyver, og store fynske prestige-byggerier forsinkes

Debat

Klumme: Spar ikke på visionerne for børnenes læring og dannelse

Søsiden

Når standardfærgen skal spare et kvarter: Ekspres-fart fordobler elforbrug

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Millionoverskud på ejendomme, overfladebehandling og rengøring - og to tilfredse murermestre

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Fyn For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Langeland

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Ærø

Forvirring om avisbudene: Hvad skal der ske?

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Langeland

Nyt erhvervsnetværk: - Der gemmer sig små virksomheder derude, men vi kan ikke finde dem

Annonce