Annonce
Ærø

200.000 til Ærø Madkulturhus: Det er det første meget vigtige skridt

(Fra venstre) Karin Kristensen, John Petersen og Per Helmann er alle frivillige i Ommel Beboerforening, der har modtaget 200.000 i støtte til Ærø Madkulturhus. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
En række ildsjæle fra Ommel har i fem år arbejdet for at søge midler til at renovere Ommel Beboerhus og stable et madkulturhus på benene. Nu har projektet modtaget 200.000 kroner i støtte fra Realdanias Underværker-kampagne.

Ommel: Ommel Beboerhus har i generationer været et samlingspunkt på det østlige Ærø, men det er med tiden blevet både nedslidt og for småt til de aktiviteter, der foregår - og ikke mindst til ambitionerne om at skabe Ærø Madkulturhus på matriklen.

De sidste fem år har Ommel og omegns beboerforening arbejdet for at søge midler til en grundig renovering, og nu har ildsjælene endelig nået en vigtig milepæl.

Foreningen modtager 200.000 i støtte fra Realdania-kampagnen Underværker. Pengene skal bringe dem et skridt nærmere et moderniseret beboerhus med mulighed for at skabe rammerne for fællesskab og gastronomi.

- Det er det første meget vigtige skridt, der er taget nu, fortæller Karin Kristensen, der er sekretær i Ommel og omegns beboerforening.

Pengene skal blandt andet gå til at få udviklet de endelige tegninger af huset, som kan konkretisere planerne for renovering og udvidelse.

- Nu ser vi fremad og glæder os til at komme videre og få den første del ført ud i livet, så vi har et projekt, der er helt klar til at søge flere midler med, tilføjer Karin Kristensen.

For at kunne starte Ærø Madkulturhus er det nødvendigt med et nyt køkken, der er godkendt til at producere fødevarer i. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Annonce

Et godkendt køkken

Foreningens største ønsker til projektet er at få lavet en større festsal, et professionelt køkken, handicapvenligt toilet, et foreningslokale og et ungdomslokale.


Huset står jo tomt i mange timer, hvor mange flere kunne få glæde af det. Hvis man får nogle gode faciliteter, så er det rart at kunne dele det med alle på øen og turister.

Karin Kristensen, Ommel beboerforening


- Vi har jo altid haft fantastisk opbakning til fællesspisning, men vi kan ikke invitere folk, der ikke er medlemmer, til eksempelvis torskespisning, fordi køkkenet ikke er godkendt. Så bare det at få et godkendt køkken, vil gøre, at huset kan benyttes af mange forskellige aktører, siger Karin Kristensen og tilføjer:

- Som det er nu, står huset jo tomt i mange timer, hvor mange flere kunne få glæde af det. Hvis man får nogle gode faciliteter, så er det rart at kunne dele det med alle på øen og turister.

Hele projektet er anslået til at koste omkring seks millioner kroner, så de 200.000 er blot et lille skridt på vejen, men dog et meget vigtigt skridt. De færdige tegninger vil nemlig gøre det lettere for foreningens fundraiser at søge støtte fra fonde, mener Karin Kristensen, der gerne vil takke for den store støtte, der har været til projektet.

- Mange tak til alle jer, som har været forbi Underværkers hjemmeside og givet likes og skrevet kommentarer. Det har været medvirkende til, at vores projekt er kommet i betragtning. Vi glæder os helt vildt til at rykke videre til næste fase og er glade for den anerkendelse af projektet som Realdania nu har givet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce